Najnovije vesti

MOTIV SVIREPOG UBISTVA DEVIZNOG PENZIONERA IZ ZAJEČARA! Dužnik se krvnički iživljavao nad čovekom dok ga nije UBIO?!
Foto: Suzana Božinović, Shutterstock

sveska krije ime zločinca

MOTIV SVIREPOG UBISTVA DEVIZNOG PENZIONERA IZ ZAJEČARA! Dužnik se krvnički iživljavao nad čovekom dok ga nije UBIO?!

Crna Hronika

Policija je u domu Zdravkovića našla spisak osoba koje su od njega pozajmljivale novac

Policija je tokom istrage svirepog ubistva deviznog penzionera Slobodana Zdravkovića (76) iz Zaječara, koje još uvek nije rasvetljeno, otkrila da je ubijeni pozajmljivao novac raznim ljudima, a proverava se da li im je pare davao na kamatu, saznaje Kurir!

Prema rečima našeg izvora, u kući Zdravkovića nađena je sveska, u kojoj je on zapisivao imena osoba kojima je pozajmio novac, kao i koliko je kome dao.

- Sveska je skrenula istragu u pravcu zapisanih imena. Policija je operativnim radom došla do brojnih saznanja koja ih približavaju počiniocu. Zdravković je živeo relativno usamljeničkim životom, a u svoj dom je primao samo određene ljude. Njegova kapija je uvek bila zaključana, tako da je počinilac kobne noći morao da je preskoči - objašnjava naš izvor i dodaje da je gotovo izvesno da je ubica dobro znao kretanje žrtve, kao i to da ima veću količinu novca.

foto: Shutterstock

- Zasad se ne zna da li je neka suma novca ukradena iz kuće i koliko - dodao je izvor.

Podsetimo, telo Slobodana Zdravkovića je u ponedeljak ujutru pronašla gerontodomaćica u njegovoj kući u Pop Lukinoj ulici u Zaječaru. Bio je sav u modricama i podlivima, vezanih ruku i sa selotejpom preko usta.

- Ubijen je udarcima metalnim predmetom po celom telu, što ukazuje na to da je verovatno mučen kako bi priznao gde krije novac. Gotovo je sigurno da se radi o jednom počiniocu, a da je motiv ubistva koristoljublje. Zdravković je bio devizni penzioner, a radio je u Nemačkoj u fabrici „Mercedes“ - kaže sagovornik Kurira i dodaje da Zdravković ima nekoliko kuća.

- Zdravković se ženio dva puta. Iz prvog braka ima troje dece, iz drugog jednog sina, koji radi u inostranstvu - ispričale su ranije komšije.

Porodica žrtve zasad ne želi da komentariše zločin.

Bio vitalan, vozio auto

Komšije ubijenog za Kurir kažu da je bio vitalan za svoje godine, miran i da je vozio automobil.

- Zdravković je bio jedan veoma aktivan penzioner i voleo je život. Zapravo, on je bio vitalan i, osim srčanih smetnji, nije imao drugih zdravstvenih problema - kažu oni.

Zaječarci kažu da ne mogu da veruju šta se dogodilo.

- Niko nije primetio ništa sumnjivo kod njega. On je često davao oglase preko lokalnih medija kako bi na taj način pronašao svoju srodnu dušu, tako da smo mi kod Slobodana viđali samo žene koje bi se javljale na te oglase - kažu komšije.

Porodica u šoku

Kako kažu komšije, Zdravković iza sebe ima dva braka, iz kojih je dobio četvoro dece.

- Iz prvog braka Slobodan ima troje dece, dok sa drugom ženom ima sina, koji živi i radi u inostranstvu. Porodica je obavešteno o svirepom ubistvu i oni su u šoku - kaže izvor.

(Kurir.rs / S.A.B. / Foto: S. Božinović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...