OČAJNI OTAC NIKOLE FILIPČEVA: Da doživim da sam otac ubice, koji je ubio ženu koja ga je rodila? IMA LI ŠTA GORE?
Ogorčen zbog sina... Dragan Filipčev, Foto: Kurir, Privatna Arhiva

očaj

OČAJNI OTAC NIKOLE FILIPČEVA: Da doživim da sam otac ubice, koji je ubio ženu koja ga je rodila? IMA LI ŠTA GORE?

Crna Hronika -

Ima li šta gore, ženu koja ga je rodila likvidirao je i zakopao u dvorištu, kaže Dragan Filipčev

Sramota me je. Da dočekam u mojim godinama da sam otac ubice, koji je ubio ženu koja ga je rodila. Imali šta gore od toga? Još je tako sahraniti! Pa to nije normalno. Šta da kažem? Bruka, započinje ispovest za Kurir Dragan Filipčev (60), otac Nikole Filipčeva (24) iz Bačkog Gradišta koji je osumnjičen da je ubio majku Dušicu (55) i zakopao je u dvorištu porodične kuće.

Dragan, koji u Nemačkoj radi kao keramičar, kaže da i dalje ne može da poveruje šta je njegov sin uradio.

Nemam drugu ženu

- Nisam se slagao sa suprugom Dušicom i 2016. napustio sam kuću. Naglašavam, samo kuću, ali ne i njih. Ostavio sam njih u kući, a ja sam bio podstanar. Onda mi se ukazala prilika da odem u Nemačku i da radim, što sam i uradio. Nije tačno da sam ja Dušicu napustio zbog druge žene i da sam hteo da se razvedem kako bi se oženio. To je totalna laž, nikada nisam hteo da se razvedem, a kamoli oženim drugom - priča Dragan.

Ubio pa  zakopao majku... Nikola Filipčev
Ubio pa zakopao majku... Nikola Filipčevfoto: Privatna Arhiva

Kada je počeo da zarađuje u Nemačkoj počeo je, kako kaže, da im šalje pare.

- Svaki mesec sam slao po 300 evra, nekada i više, ali manje nikada. Pored toga, slao sam pakete, kupovao stvari, dve testere kako bi sinu bilo lakše da seče drva, koja sam im ja kupovao. Kupio sam mu bicikl, telefone, robu. Kada sam otišao 2018. u selo i kod njih, iznenadio sam se kako je Dušica mršava. Pitao sam je da li jede, da li je sin maltretira... Nije htela ili nije smela ništa da mi kaže. Hteo sam da je smestim u dom. Međutim, nisu je primili tada jer nije bilo mesta. Hteo sam da je vodim i u inostranstvo, ali nisam mogao da sredim dokumenta - priča Dragan.

Udarao majku u glavu

Prošle godine do njega su stizale razne priče od komšija, da se navodno udala, ali i da je umrla.

- Pokušao sam da stupim u kontakt sa sinom, ali me je blokirao na svim mrežama. Komšija mi je rekao da se ona vodi kao živa i tako je krenulo da se otkriva. Strašno mi je sve to, sramota me je da sam otac ubice - zaključuje Dragan Filipčev.

Podsetimo, Nikola je priznao policiji da je šamarao i udarao majku u glavu, dok nije pomodrela i umrla. Onda ju je prošle godine umotao u ćebe i zakopao u dvorištu. Njemu je određeno zadržavanje do 30 dana.

Droga i alkohol

PRODAO JE SVE IZ KUĆE

Kako kaže Dragan, dok je bio u Bačkom Gradištu, njegov sin je bio za primer. Ali kako je on otišao i kako je počeo da mu šalje novac, tako je Nikola ušao u društvo gde su se konzumirali alkohol i narkotici.

- Čuo sam da se u našoj kući okupljaju razni likovi i da se prave žurke. Moj sin je na kraju rasturio kuću. Nove PVC prozore je skinuo, kao i vrata, i prodao. Takođe, i peć i šporet koje sam im kupio. Bukvalno, sve što je mogao, prodao je - priča potreseni Filipčev.

Kurir.rs/ S. Stojanović Foto: Kurir, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja