POKUŠAJ TROVANJA VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA! Manekenka: Presrela su me četvorica, preturali su mi po kesama za Vukotića
Foto: Printscreen/ Instagram

SLUČAJ CIJANID: MANEKENKA SASLUŠANA U VIŠEM TUŽILAŠTVU

POKUŠAJ TROVANJA VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA! Manekenka: Presrela su me četvorica, preturali su mi po kesama za Vukotića

Crna Hronika -

Nevenčana supruga navodnog vođe škaljarskog klana, potvrdila da su se muškarci predstavili kao policajci i pretresli paket koji je nosila Jovanu Vukotiću dok je boravio u CZ

Manekenka Maša, koja je kao nevečana supruga navodnom vođi škaljarskog klana Jovanu Vukotiću svakodnevno donosila hranu dok je boravio u pritvoru u Beogradu, saslušana je juče kao svedok u istrazi koju Više tužilaštvo vodi protiv četvorice osumnjičenih za planiranje njegove likvidacije.

Kako je Kurir pisao, upravo je poznata manekenka prijavila sumnjivi „pretres“, koji su obavila četvorica muškaraca u policijskim uniformama.

Zaustavili taksi

- Maša je potvrdila da je doživela neprijatnost u decembru prošle godine, kad su taksi vozilo u kom je bila zaustavila četvorica ili petorica muškaraca, koji su imali policijske kape. Prema njenim rečima, pretresli su kese koje je nosila sa sobom, ali je njoj to bilo prilično neobično, zbog čega je slučaj prijavila policiji - kaže izvor Kurira iz istrage.

Podsetimo, za planiranje likvidacije Vukotića u Centralnom zatvoru sumnjiče se Marko Drakula, koji je odranije poznat policiji zbog pokušaja ubistva, kao i Marijan Dimitrijevski, zvani Maki, Nikola Jovanović, kao i Nemanja Milutinović, zvani Afri. Istražitelji sumnjaju da im je plan bio da vođu „škaljaraca“ ubiju tako što će mu u hranu staviti cijanid, otrov bez ukusa, boje i mirisa.

- Lisice na ruke četvorici osumnjičenih stavljene su u decembru. Istražitelji sumnjaju da su po nečijem nalogu pokušali da sipaju smrtonosni otrov u ručak i da su je zbog toga presreli, za koju su verovali da Vukotiću nosi hranu. Tog dana, međutim, ona u kesi nije imala ručak, već lične stvari - objašnjava sagovornik Kurira.

Prema njegovim navodima, posle prijavljivanja sumnjivih muškaraca, policija ih je pronašla i uhapsila. Navodno, u ulicu u kojoj su presreli taksi u kom je bila Maša došli su sivom „škodom“, vozilom koje inače koriste i policijski inspektori.

Negirali krivicu

- Na glavama su imali kačkete koje inače nose pripadnici Uprave kriminalističke policije, a u „škodi“ je pronađeno oružje, za koje nisu imali dozvolu, kao i špric sa sumnjivom supstancom. Veštačenjem je utvrđeno da se radi o cijanidu, hemijskom jedinjenju koje bi Vukotića, da je dospelo u njegovu hranu, ubilo za manje od minuta - objasnio je izvor.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni su negirali da su supstancu pronađenu u špricu nameravali da upotrebe za likvidaciju. - Na pitanje da objasne zbog čega su bili obučeni u policijske uniforme navodno je Drakula ispričao da su ih nosili „da bi snimili spot za Jutjub“ - otkrio je izvor iz istrage.

Izručen

VUKOTIĆ STRAHOVAO ZA ŽIVOT

foto: Privatna Arhiva

Jovan Vukotić, podsetimo, u najvećoj tajnosti izručen je Crnoj Gori, koja je za njim tragala zbog pokušaja ubistva. On je 8. februara helikopterom prebačen iz Centralnog zatvora u Podgoricu. - Vukotić je strahovao da bi, ukoliko bi bio prebačen kopnenim putem, mogao da bude meta, i zbog toga je čak predlagao da sam plati transfer avionom - podsetio je sagovornik Kurira. Vukotić je, pre izručenja Crnoj Gori, u Beogradu odslužio kaznu od 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.

Nisu više zajedno

PUKLA IM VEZA?

Dejana Živković i Jovan Vukotić, kako se spekulisalo, prekinuli su ljubavnu vezu dok je on boravio u pritvoru. Prethodno, ona je kao njegova nevenčana supruga redovno odlazila u posete i pratila sudski postupak iz publike.

Kurir.rs/ ekipa kurira Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva, Shutter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja