Najnovije vesti

MISTERIOZNO DVOSTRUKO UBISTVO KOD JAGODINE: Bračni par brutalno likvidiran iz OSVETE, poznavali svog krvnika! FOTO
Mučki ubijeni... Svetislav Milenković i Snežana Plašintović, Foto: Infocentrala

stravično

MISTERIOZNO DVOSTRUKO UBISTVO KOD JAGODINE: Bračni par brutalno likvidiran iz OSVETE, poznavali svog krvnika! FOTO

Crna Hronika

Istraga je pokazala da Svetislav Milenković i Snežana Plašintović nisu
žrtve razbojnika, jer u njihovoj kući nije izvršena premetačina niti je išta ukradeno

Istraga dvostrukog ubistva u selu Bresje kod Jagodine pokazala je da supružnici Svetislav Milenković Tisa (69) i Snežana Plašintović (54) nisu bili žrtve razbojnika, jer u kući nije izvršena premetačina niti je išta odneto.

1 / 11 Foto: Žarko Ilić

Kako saznajemo, sumnja se da je ubica u nedelju oko 22 sata pozvonio na vrata Svetislava i Snežane, koja je otvorio Svetislav.

Komšija

NEŠTO KRUPNO JE U PITANJU

Vitomir Milošević, komšija ubijenih, kaže da veruje da se iza zločina krije nešto krupno. - Svetislav i ja smo godinama trenirali boks, bili smo nerazdvojni. On je počeo da se bavi biznisom, sumnjalo se da je malo zašao u sivu zonu, pa sam se distancirao od njega. Ubijen je mučki, kad se nije nadao. Očito je poznavao ubicu. Ubistvo je odrađeno profesionalno - kaže Milošević.

Pozvonio na vrata

- Ta vrata se inače ne koriste često, a i nisu bila zaključana. Pretpostavlja se da je Milenković poznavao ubicu. Veruje se da je napadač odmah nasrnuo na njega, odgurnuo ga ka kupatilu i tu mu ispalio metak u glavu. Pretpostavlja se da je to videla Snežana, koja je bila iza supruga, pa je pokušala da pobegne u drugu prostoriju, dnevnu sobu s bilijarom. Međutim, ubica je potrčao za njom i tri puta ju je ubo nožem u leđa, jedan ubod bio je u srce - objašnjava naš izvor i dodaje da se sumnja da su supružnici žrtve osvete, ljubomore ili nekih neraščišćenih računa.

Takođe, sumnja se da je ubica planirao zločin, jer gotovo da nije ostavio nikakve tragove. - Nema čaure od metka, a nije pronađen ni nož kojim je ubijena Snežana - kaže sagovornik. 

Predosetio smrt

HTEO DA SE VENČA ZBOG SAHRANE

Kako saznajemo od rođaka, Svetislav i Snežana neće biti zajedno sahranjeni. Tela još nisu vraćena sa obdukcije i nije određen termin ukopa. - Svako vuče na svoju stranu i nagoveštava se da će supružnici, posle dvadeset godina srećnog braka, biti razdvojeni - kaže rođak i dodaje da se Svetislav nedavno šalio kako on i Snežana, koji nisu bili venčani, moraju da se venčaju jer ih možda neće sahraniti zajedno. - Kao da je predosećao smrt - dodao je rođak.

Isključene kamere

Svetlana Milenković, sestra ubijenog Svetislava, kaže da se njen brat nije žalio da ima probleme. - Ništa nije nagoveštavalo zločin. Moj zet je te večeri, dva sata pre zločina, bio kod Tise. Razgovarali su o svemu i svačemu. Tisa se nije žalio ni na šta, da mu možda neko preti, a znam da nikome ne duguje. Zatečeni smo zločinom i nema objašnjenja zašto su ubijeni - kaže Svetlana.

Komšije su ispričale da su čule da kamere u kući u vreme zločina nisu radile. - Nameće se pitanje zašto kamere nisu bile uključene, a znam da ih je Svetislav imao u kući i oko nje. Znam da se hvalio da mu je snaha po bratu ostavila kuću i imao je para, ali očito nije pljačka u pitanju, jer pare nisu ukradene - kaže komšija.

Policija je juče okupirala čitavo Bresje. Desetine policajaca pretresalo je svaki pedalj u kući, u dvorištu, ali i u čitavoj okolini.

Kurir.rs/  Foto:  Infocentrala

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...