FILMSKA AKCIJA U VRANJU: Muškarac probao da opljačka zlataru, policajac u civilu s kolegama ga SPREČIO!
Foto: Kurir/ T.S.

Brza intervencija policije

FILMSKA AKCIJA U VRANJU: Muškarac probao da opljačka zlataru, policajac u civilu s kolegama ga SPREČIO!

Crna Hronika -

Razbojnika uhvatio policajac u civilu, koji nije bio na dužnosti, pomogle mu
kolege iz saobraćajne policije koje su u to vreme regulisale saobraćaj u
centru grada.

Policija u u Vranju uhapsila je M. M. (31) iz okoline ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

On se sumnjiči da je 25. februara ove godine, u večernjim satima, polomio staklo na izlogu jedne zlatare u Vranju i ukrao zlatni nakit.

Brzom akcijom, policija je osumnjičenog uhapsila u neposrednoj blizini zlatare i kod njega pronašla ukradeni nakit.

foto: Kurir/ T.S.

Nakit je vraćen vlasniku.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Policajci su uhvatili M. M. (31) neposredno po izvršenju razbojništva na pet do deset metara od zlatare iz koje je nakon što je polomio izlog uzeo zlato. Policajac Boban Tasić, radnik PS Bujanovac, PU Vranje nije bio na dužnosti te večeri. Bio je u porodičnoj šetnji sa suprugom i detetom kada je čuo prasak stakla koje neko lomi.

“Bio sam van dužnosti u civilu ugledao sam lice kako iz izloga u centru grada uzima fascikle sa nakitom i kreće da beži. Potrčao sam prema njemu da ga sprečim u nameri da pobegne sustigao ga savladao I stavio ga u ležeći položaj. Prišle su mi i kolege iz saobraćajne policije koje su bile na dužnosti u blizini i pomogle mi da ga savladam”, priča Tasić navodeći da je uhvaćeni muškarac tražio od njih da se predstave kako bi se uverio da su policajci. On kaže da je policajac uvek na dužnosti kako bi zaštitio građane i njihovu imovinu i tu strah jednostavno ne postoji.

foto: Kurir/ T.S.

“Obavljali smo redovne patrolne delatnosti u centru grada na regulisanju saobraćaja, 50 metara od mesta dešavanja, pokušaja krađe. Čuli smo lomljavu stakla i videli lice kako pretrčava ulicu dok ga jedno lice u civilu obara na kolovoz. Trčeći mi smo stigli do oborenog lica, vezali ga i nakon toga uhapsili. Prepoznali smo kolegu koji je uhvatio muškarca u pokušaju bekstva”, navodi Nenad Petrović policijski službenik saobraćajne policije PU Vranje.

Srđan Karavelić je treći policajac, takođe saobraćajac koji je učestvovao u hvatanju razbojnika.

“Uviđajna ekipa je došla na lice mesta. Svi uzeti predmeti iz izloga bili su na kolovozu, kod lica koje je pokušalo krađu i vraćeni su vlasniku”, priča Karavelić.

Zlatara je bila otvorena, u trenutku pokušaja krađe. Razbojnik nije ulazio u nju već je polomio izlog i pokušao da pobegne sa nakitom ukradenim iz izloga.

T.S.

(Kurir.rs/T.S./ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track