STRAHOTA U KRUŠEVCU: Uhapšen stric osumnjičen da je silovao bratanicu (13), ona rodila mrtvu bebu
Foto: Profimedia

nije ni znala da je trudna, sve se saznalo kad joj je pozlilo

STRAHOTA U KRUŠEVCU: Uhapšen stric osumnjičen da je silovao bratanicu (13), ona rodila mrtvu bebu

Crna Hronika -

Zapretio joj, a sirota devojčica iz straha od strica, ali i od sramote, nikom nije rekla kakvu je torturu doživela

KRUŠEVAC - S.U. (41) iz okoline Kruševca uhapšen je juče zbog sumnje da je još prošle godine silovao 13-godišnju bratanicu. Nesrećna devojčica je tad zatrudnela, ali niko nije znao za to.

Međutim juče je prokrvarila i porodila se u bolnici, pa se ubrzo saznalo kako je zatrudnela i stric je uhapšen. Nije znala da je trudna.

Sve se to navodno desilo u proleće 2019. godine u porodičnoj kući u kojoj devojčica živi sa roditeljima i stricem.

foto: Youtube Printscreen

- Stric se jedne večeri napio u kafani, pa je došao kući, ušao u sobu svoje bratanice i odmah je napao. Strgao joj je odeću i silovao je, a onda joj zapretio da nikome ne priča o tome - prenosi list pozivajući se na izvore.

Devojčica iz straha od strica, ali i od sramote, nikom nije rekla kakvu je torturu doživela.

- Ona je mlada, naivna i nije ni bila svesna da je zatrudnela. Kako je prolazilo vreme stomak joj je rastao, ali su i ona i ukućani mislili da se ugojila. Trudnoća je već bila poodmakla kad joj je u četvrtak pozlilo. Prokrvarila je i odmah je prebačena u kruševačku bolnicu - ispričao je izvor za medije.

foto: Aleksandar Jovanović

Prema njegovim rečima, lekari su odmah shvatili da je devojčica u drugom stanju, pa su je brzo poslali na odeljenje ginekologije.

- Tamo je obavljen porođaj, ali je dete bilo mrtvorođeno. Devojčica je medicinski zbrinuta, a bebino telo je, po nalogu tužilaštva, poslato na obdukciju. O svemu je obaveštena policija, pa su sa devojčicom razgovarali psiholozi i lekari, kojima je ona ispričala sve o stricu i kako ju je silovao - navodi izvor za medije.

Policija je odmah locirala strica i uhapsila ga. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden u nadležno tužilaštvo, uz krivičnu prijavu za obljubu deteta.

Slično kod Leskovca

Sličan slučaj dogodio se i u julu 2018. kada je uhapšen S.E. (37) iz leskovačkog prigradskog naselja Vinarce zbog sumnje da je silovao M. Z. (13), ćerku svog polubrata. On je maloletnicu prvi put napastvovao u svojoj kući, a zatim i u dvorištu, a zločin je prijavljen policiji nakon što se devojčica požalila svojim roditeljima na stravičnu torturu. Osumjičeni je, inače, odranije bio poznat leskovačkoj policiji zbog krađa i razbojništva.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja