Najnovije vesti

UHAPŠENO PETORO ZBOG KORUPCIJE I ZLOUPOTREBE POLOŽAJA: Sumnjiče se da su muljali oko gradnje osnovne škole u Preševu
Foto: T.S.

borba protiv korupcije

UHAPŠENO PETORO ZBOG KORUPCIJE I ZLOUPOTREBE POLOŽAJA: Sumnjiče se da su muljali oko gradnje osnovne škole u Preševu

Crna Hronika

Policija je uhapsila pet osoba, od kojih se tri sumnjiče da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, jedna za primanje mita, a jedna osoba za davanje mita.

Uhapšen je M. K. (42), nadzorni organ Saobraćajnog instituta CIP Beograd zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita, dok su N. R. (50) zaposlen u Saobraćajnom institutu CIP Beograd, Z. LJ. (52) odgovorno lice radnje "Elektro tim AMZ" i T. R. (48) uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Takođe, A. S. (41), odgovorno lice firme "Vijator" DOO iz Preševa, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita. Sumnja se da je N. R, koristeći službeni položaj uticao na M. K. da potpiše dokumente o izvedenim radovima u jednoj osnovnoj školi u Preševu, iako nisu bili u skladu sa projektom i izvedenim stanjem na terenu.

Takođe, sumnja se da su N. R. i M. K. od izvođača radova A. S. zahtevali i primili 1.200.000 dinara, koji je zatim, po osnovu fiktivne fakture sa računa svoje firme, platio iznos na račun radnje "Elektro tim AM3".

Sumnja se da je Z. Lj. podigla taj novac i zadržala za sebe oko 60.000 dinara, dok je ostatak novca predala N. R. i T. R. koji su iznos podelili sa M. K.  Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

U akciji hapšenja učestvovali su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i Bezbednosno-informativnom agencijom.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: T.S.) 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...