Najnovije vesti

NASMRT PRETUKAO LUNU (2) JER JE PLAKALA: Zoran Albić pre 2 meseca nudio priznanje za blažu kaznu, a sad negira zločin
Foto: Privatna Arhiva

pripremno ročište u Višem sudu u Zaječaru

NASMRT PRETUKAO LUNU (2) JER JE PLAKALA: Zoran Albić pre 2 meseca nudio priznanje za blažu kaznu, a sad negira zločin

Crna Hronika

Zoran Albić (25) iz Prahova kod Negotina, optužen da je u maju prošle godine do smrti tukao ćerku svoje nevenčane supruge Vesne Firulović, Lunu, staru dve godine i osam meseci, na pripremnom ročištu u Višem sudu u Zaječaru negirao je u ponedeljak zločin.

Zanimljivo je da je Albić pre samo dva meseca podneo Višem javnom tužilaštvu u Negotinu predlog za zaključivanje sporazuma o priznanju krivice, tražeći blažu kaznu.

Njegov branilac po službenoj dužnosti advokat Radiša Srejić zatražio je u Zaječaru u ime svog klijenta novo veštačenje koje treba da pokaže da li je Albić u trenutku zločina bio uračunljiv, iako se prethodno pokazalo da on "ima problem sa kontrolom besa i da ima impulsivne reakcije". Početak suđenja zakazan je za 25. mart.

Na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, prema saznanjima, Albić je rekao da osporava delo koje mu se stavlja na teret. On je optužen da je u noći između 26. i 27. maja 2019. do smrti pesnicama tukao Lunu, nanevši joj čak 39 povreda. Devojčicu je tukao besan jer je zaplakala kada je, vrativši se iz provoda, počeo da baca stvari po kući. Kako ona iz straha nije prestajala da plače, šamarao ju je po telu i glavi, a njenu majku Vesnu, koja se sa devojčicom preselila kod njega mesec i po dana pre toga, izbacio je iz kuće i pustio je tek kada devojčici nije bilo spasa. Da bi je, navodno, povratili, umivali su je vodom, odveli u hitnu pomoć i lagali da je Luna tokom noći, dok su oni spavali, pala sa terase i tako preminula.

foto: Fejsbuk

Obdukcioni nalaz je, međutim, odbacio mogućnost pada. Iako su se Vesna Firulović i njen ljubavnik međusobno optuživali, istraga je pokazala da je Vesna sve vreme bila ispred kuće dok joj je on tukao dete, ali, iako je znala da u komšiluku živi socijalni radnik, ni u jednom trenutku nije pokušala da pozove pomoć.

Ona se u oktobru nagodila sa Višim javnim tužilaštvom u Negotinu na kaznu od osam godina zatvora, što je ujedno i maksimalna kazna za krivično delo nepružanje pomoći nemoćnom licu, za koje se Vesna teretila. Izrečena joj je i mera zabrane izlaska iz roditeljskog doma i sa nanogvicom još čeka na odlazak na izdržavanje kazne.

SAMO 40 GODINA

U Fondaciji "Tijana Jurić", koja je pravni zastupnik Luninog oca Dragana Purića, kažu da zahtevaju da okrivljenom bude izrečena kazna od 40 godina zatvora.

- Država je zakasnila sa uvođenjem strožih kazni. Ovo je bila prilika da se ovaj čovek osudi na doživotnu kaznu. Kako mu se sudi po starom zakonu, smatramo da bi svaka druga kazna, manja od maksimalnih 40 godina, njemu bila poklon - rekao nam je u Zaječaru Igor Jurić.

(Kurir.rs/ Večernje novosti, S.J.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...