SRPSKI SPAJDERMEN OJADIO ITALIJANA ZA 600.000 EVRA: Iz sefa odneo dragulje i roleks sat, a evo kako su ga otkrili!
Foto: Shutterstock, Milan today

razbojnik dolijao

SRPSKI SPAJDERMEN OJADIO ITALIJANA ZA 600.000 EVRA: Iz sefa odneo dragulje i roleks sat, a evo kako su ga otkrili!

Crna Hronika -

Mile Đ. (29) uhapšen u Milanu zbog sumnje da je upao u stan trgovca dragim kamenjem i odneo plen od 600.000 evra

Mile Đ. (29), poreklom iz Srbije, uhapšen je u Italiji zbog sumnje da je sa još dvojicom mladića iz stana poznatog italijanskog trgovca dijamantima (80) ukrao drago kamenje i sat „roleks“, čija se vrednost procenjuje na oko 600.000 evra.

Pored njega, lisice su stavljene i njegovim saučesnicima - maloletnom Srbinu i Rumunu Marijanu C. (20).I

Uhapšen... Mile Đ.
Uhapšen... Mile Đ.foto: Milan today

- Trojica mladića osumnjičena su da su 11. januara oko 23 časa u Milanu opljačkali sredovečnog trgovca dijamantima. Istragom je utvrđeno da se uhapšeni Srbin kritične noći uz fasadu popeo do dupleksa čuvenog juvelira. U stanu je u tom trenutku bila supruga trgovca dijamantima, a kad je Srbin shvatio da nije sam u stanu, pošto je čuo uključeni TV u spavaćoj sobi, uzeo je nož i uleteo u sobu - prenose italijanski mediji.

Kako navode, Mile Đ., koga su prozvali Spajdermen, zgrabio je ženu, odvukao je u kupatilo i tamo je zaključao.

foto: Milan today

- Žena je bila zarobljena u svom toaletu 45 minuta, sve dok razbojniku nije otkrila gde se nalazi sef s dragocenostima. Kad je saznao gde je sef, Srbin je iz njega uzeo drago kamenje i skupoceni ručni sat i pobegao - pišu tamošnji mediji i dodaju da je opljačkani par odmah pozvao policiju.

- Tokom uviđaja pronađeni su tragovi krvi na fasadi, jer se Srbin, penjući se do dupleksa, posekao i iskrvario po zidu. Sada je DNK analiza potvrdila da je reč o uhapšenom Miletu Đ. - pišu lokalni mediji.

foto: Shutterstock

Istraga

SASLUŠALI NA STOTINE VOZAČA

Italijanska policija je tokom rada na rasvetljavanju ovog slučaja proverila na stotine vozača, čiji su automobili u vreme pljačke cirkulisali u blizini stana oštećenog trgovca dijamantima. Takođe, analizirani su i signali mobilnih telefona, a kad su se kockice sklopile, istražitelji su došli do osumnjičenih. Proverava se da li je ova grupa odgovorna za još neke pljačke na području Milana.

Kako dodaju, Srbin koji je opljačkao bogatog Italijana na društvenim mrežama postavljao je fotografije svog raskalašnog života, što je potvrdilo sumnju da je orobio bogataša.

- Mile i njegovi kompanjoni su posle krađe, novcem koji su zaradili prodajom ukradenih dijamanata i „roleksa“, kupovali skupocenu brendiranu odeću, iznajmljivali limuzine za žurke, pili litre šampanjca, odsedali u skupim hotelima i bahatali se na sve strane. Fotografije iz svog luksuznog života i bahanalija redovno su kačili na Fejsbuk - dodaje izvor.

Kurir.rs/ J. I. - B. T. Foto: Shutterstock, Milan today

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track