POGINUO KNJIŽEVNIK IZ ZAJEČARA: Udario ga auto dok je gurao kolica s drvima, preminuo u bolnici FOTO
Foto: Suzana Božinović

tragedija

POGINUO KNJIŽEVNIK IZ ZAJEČARA: Udario ga auto dok je gurao kolica s drvima, preminuo u bolnici FOTO

Crna Hronika -

Poznati zaječarski pesnik i književnik Ljubiša Rajković Koželjac (80) preminuo je preksinoć u zaječarskoj bolnici gde je prebačen nakon što je na njega u ulici 7. septembar naleteo putnički automobil zaječarskih registarskih tablica.

foto: Suzana Božinović

Naime, Rajković je gurao kolica natovarena drvima i granjem kada ga je udario automobil. Nekoliko sati kasnije, uprkost borbi lekara, Rajković je preminuo u bolnici.

foto: Suzana Božinović

Ljubiša Rajković Koželjac rođen je 4. februara 1940.godine u knjaževačkom selu Koželj gde je završio Osnovnu školu, dok je Gimnaziju završio u Zaječaru. Beogradski Filološki fakultet, odsek književnost, završio je 1963.godine. Na Filološkom fakultetu u Prištini je 1994. godine odbranio doktorsku disertaciju.

Rajković je autom više od 60 knjiga, sakupljao je narodne usmene umotvorine, pisao je pesme, eseje, biografije, monografije.

foto: Suzana Božinović

Ceo svoj život posvetio je pisanoj reči, a objavio je I mnoge priče I pesme na dijalektu svog rodnog sela.

Komemoracija ovog čuvenog Timočanina održaće se u zaječarske Čitalištu Matične biblioteke ‘’Svetozar Marković’’ sutra u 10 sati, a u 14 časova biće obavljena sahrana na starom groblju u Zaječaru.

(Kurir.rs/Suzana Božinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track