suđenje koje izaziva pažnju

VIDEĆEŠ TI KAD SE UDAŠ! Jelenina sestra na sudu otkrila DETALJE IZ KUĆE MARJANOVIĆA, pa jednim iskazom pokopala odbranu

Crna Hronika -

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, nastavlja se pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem svedoka.

foto: Zorana Jevtić

On je u sud stigao u društvu svojih advokata. Pre početka nastavka suđenja bio je nasmejan.

foto: Zorana Jevtić

Teodora Krsmanović, Jelenina sestra od strica kazala je danas na suđenju da ne zna ništa o događaju ali da se seća da se u februaru, dva meseca pre ubistva, kada je došla u Beograd, Jelena žalila da više ne može da izdrži pritisak u kući.

- Nikada mi nije rekla šta je konkretno bio problem ali kada sam joj odgovorila da razgovara sa nekim rekla mi je: Videćeš ti kada se udaš.

Ona je rekla i da je Jelena mnogo volela Zorana i da nikada nije govorila protiv njega.

- Čak i kada je zove nadimkom "tetka" ona bude besna, ali neće ništa da mu kaže.

Inače Teodroa je izjavila i da je tačno da je Jelena pre smrti povredila ruku kada je menjala gumu na automobilu ali da nije imala posekotinu, odakle odbrana tvrdi da je krv u kolima, već da joj je ruka samo bila modra.

Teodoru su u sudnicu inače uveli poslednju, posle svih svedoka, a na pitanje da li se plaši, i da li joj je neko pretio, kazala je da se plaši samog čina svedočenja, ali da joj niko nije pretio.

foto: Zorana Jevtić

Posle Teodore svedočila je Radosava Marinković, žena koja je u vreme ubistva čuvala koze pored nasipa.

Ona je rekla da je na nasip došla oko 16.40 i da je videla čoveka kog je opisala kao muškarca duge kose vezane u rep, starosti oko 65 godina i da je sa njim bilo dete.

- Dete je potrčalo ka kozama, a on je pozvao, nisam sigurna da li Dano ili Jano, i ona se vratila. Ja sam sedela i gledala svoja posla, u nekom trenutku sam videla kako se penju na nasip. U daljini su stajala dva automobila, muškarac je išao prema tim kolima, i zastao je pored njih, a onda nastavio dalje. Jedan automobil zlatne boje je išao par puta gore dole, i oko 18.30 ili 18.45 kada sam krenula kući sa kozama opet sam naišla na taj automobil. Muškarac koji ga je vozio imao je rep i obrijanu glavu sa strane. Gledao je ka meni i ja sam okrenula glavu - kaže ona.

foto: Zorana Jevtić

Dragan Prvulović rekao je da je tog dana sa ženom i decom bio pored nasipa i da je video Zorana, Jelenu i Janu. On je ispričao da je video da je Jelena protrčala nasipom, a da je Zoran sa ćerkicom šetao pored nasipa. Rekao je i da mu je skrenuo pažnju jugo koji je posle 5 do 10 minuta pošto je Jelena otrčala jurio nasipom i podigao veliku prašinu. On je rekao i da je toga dana sa ćerkicom on prelazio nasip, kao i da je žena sa kozama stigla nakon što su Jelena i Zoran otišli sa tog mesta. Inače u sudnici je objasnio da rep nosi poslednjih 10 godina.

Milan Radić, biciklista koji je vozio kroz Crvenku paralelno sa kanalom gde je pronađeno Jelenino telo rekao je da je između 17.05 i 17.07 video ženu i muškarca kako silaze sa nasipa ka kanalu.

- Čistina je, pa je čudno da ih nisam primetio kako su išli nasipom, već kao da su nasip samo prešli, s jedne na drugu stranu. Muškarac je imao maskirne pantalone, i crnu jaknu, a žena je išla za njim u sivom donjem delu trenerke i crvenkastom gornjem delu, išla je za njim za 2,3 koraka, spuštali su se ka kanalu. Ja ne mogu da kažem da li su to oni, ali žena je imala spuštenu, crnu kosu dužine do plećke - kazao je on.

Kurir.rs/J.Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track