STEFAN JE STAO DA POMOGNE MLADENU DA ZAMENI GUMU, PA POGINUO: Svedok pobegao sa mesta nesreće jer se "MNOGO UPLAŠIO"
Foto: Kurir/M.S.

svedočenje

STEFAN JE STAO DA POMOGNE MLADENU DA ZAMENI GUMU, PA POGINUO: Svedok pobegao sa mesta nesreće jer se "MNOGO UPLAŠIO"

Crna Hronika -

Na suđenju Dejanu Mitiću (28) koji je 9. avgusta prošle godine usmrtio Stefana Kocića (20) iz Niške Banje danas je svedočio Mladen Davidović koji je bio neposredan učesnik ove tragedije. Saobraćajna nesreća se dogodila u 3.45 ujutru između centra Niške Banje i rampe, a kako se čulo u sudnici sekunde su nedostajale da Stefan i danas bude živ.

Mladen Davidović koji je pobegao s mesta nesreće se tog jutra vraćao iz banje prema rampi kada mu je pukla prednja leva guma, a trojica mladića su mu išla u susret. On ih je zamolio da mu pomognu što su oni prihvatili. Kada su već završili posao iz pravca banje je naleteo Mitić sa svojim automobilom "BMW" i pokosio Stefana koji je ostao mrtav na licu mesta. Vozač BMW-a je prema ranijim navodima bio pod uticajem alkohola.

Davidović, kako je sam rekao u sudnici, "vozi automobil bez dozvole već sedam, osam godina". Advokat Bratislav Stojanović koji zastupa ožalošćenu porodicu Kocić je rekao nakon svedočenja "da su se stekli uslovi za krivično gonjenje Davidovića zbog lažnog svedočenja".

- Išao sam iz banje s nekog turnira. I nisam pio alkohol. U stvari možda sam popio jedno, dva piva ne sećam se. Pukla mi je guma od banje prema rampi. Stao sam i zamolio sam tri momka koji su mi išli u susret da mi pomognu da zamenim točak jer nisam imao dizalicu. Mi smo ručno podigli "Zastavu 101", a dečko koji je poginuo je stavio točak i rukom zašrafio jedan šraf. Ja sam mu rekao da ću ja ostale šrafove i sva trojica su bila nekako ispred vozila. Ja sam uzeo da zašrafim drugi šraf, a onda je pola metra od mene proleteo sivi auto (BMW). Čuo se samo jak udarac, a ja nisam video ni šta je udareno. Onda me je jedan mladić pozvao i ja sam na jedno deset ili petnaest metara video momka u lokvi krvi. Onda sam ključem zašrafio onaj jedan šraf na točku, rekao momku da zove Hitnu pomoć, a potom sam se udaljio s lica mesta jer sam se mnogo uplašio - rekao je Davidović na današnjem ročištu.

On je u sudnici vrlo nemušto objašnjavao neke detalje nesreće jer je danas rekao da sivi automobil više nije video posle nesreće, a u ranijem iskazu je rekao da je to isto vozilo završilo u jarku.

Predsednica sudskog veća je navela da će se 7. aprila suočiti iskazi Davidovića i dvojice mladića koji su bili u društvu sa Stefanom Kocićem tog jutra, a zato što se neke izrečene činjenice ne podudaraju.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track