NA SMRT PRETUKAO STARCA U ROĐENOJ KUĆI: Uhapšen ubica stolara Aćima Stevanovića
Foto: Kurir/Slađana Stevanović

monstrum iza rešetaka

NA SMRT PRETUKAO STARCA U ROĐENOJ KUĆI: Uhapšen ubica stolara Aćima Stevanovića

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Višim javnim
tužilaštvom u Valjevu uhapsili su M. I. (1974) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

Sumnja se da je on ubio Aćima Stevanovića (91), stolara u penziji. Osunjičeni je na smrt pretukao starca u njegovoj kući u Valjevu, tako što mu je zadao više udaraca po glavi i telu alatom.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Da podsetimo Aćim je nađen na podu u hodniku. Imao je vidljive povrede po glavi i bio je sav modar. Utvrđeno je da mu je od batina slomljena podlaktica, kao i jagodična kost, a konstatovano je i više povreda od udaraca po telu - kaže izvor iz istrage i dodaje da je mrtvog starca pronašao prijatelj nekoliko sati posle zločina.

Motiv surovog zločina još se utvrđuje, a zasad se isključuje koristoljublje. - Ulazna vrata bila su otvorena, a ubica nije preturao po kući, niti je iz nje odneo novac, a manja svota nađena je unutra. Sumnja se da je deka poznavao ubicu i da mu je verovatno sam otvorio vrata - kaže izvor.

Aćim imao stolarsku radionicu, koja se nalazila u dvorištu, i da je do poslednjeg dana radio.

- Pravio je i mrtvačke sanduke, a jedan mu je stajao ispred kuće. Znam da je dao oglas jer je hteo da proda kuću. Bilo mu je teško da je sam održava. Pre oko mesec dana dolazio je jedan bračni par da pogleda kuću i okućnicu, ali su odustali od kupovine kad su videli taj kovčeg. Valjda im je to bilo morbidno - priča komšinica i dodaje: - Da l‘ je on taj sanduk spremio za sebe ili ga je nekome napravio, nije mi poznato.

Kurir.rs

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track