ČETIRI GODINE OD UBISTVA U BORČI: Zoran s maskom ljubio Jeleninu sliku
Foto: Nemanja Nikolić

SEĆANJE

ČETIRI GODINE OD UBISTVA U BORČI: Zoran s maskom ljubio Jeleninu sliku

Crna Hronika -

Zoran Marjanović, suprug pevačice „Granda“ i jedini optuženi za njenu smrt, juče je održao pomen na groblju.

Pomen Jeleni Marjanović (33), pevačici „Granda“ koja je 2. aprila 2016. brutalno ubijena na nasipu u Crvenki kod Borče, održan je juče na groblju Zbeg, a pomenu su prisustvovali pevačicin suprug Zoran Marjanović (42), koji je i optužen za njeno ubistvo, kao i njegov sin iz prvog braka Uroš i porodična kuma Vera Vukomanović (62).

Troje ožalošćenih je na groblje stiglo oko 11 sati, a Zoran je, s maskom na licu, prvi prišao grobu ubijene supruge. Najpre je položio cveće, a potom je prislonio ruku na spomenik i poljubio Jeleninu sliku, i to ne skidajući zaštitnu masku sa lica.

foto: Nemanja Nikolić

Pročitali molitvu

Udovac je potom seo na klupu nasrpam spomenika i tu proveo nekoliko minuta ćuteći i gledajući ženinu sliku. Ubrzo su mu se pridružili sin Uroš i kuma Vera, koji su takođe položili cveće na grob. Zajedno su sačekali sveštenika, koga je kuma Vera pozdravila sa „Bog vam pomogao“. Sveštenik je potom izgovorio molitvu, a nakon toga je usledilo posluženje žitom.

foto: Nemanja Nikolić

Po odlasku sveštenika, porodica je ostala još nekoliko minuta na groblju, a kuma je naposletku poljubila Jeleninu sliku i svi su potom otišli.

Suđenje u toku

Podsetimo, Zoran Marjanović jedini je optuženi za ubistvo supruge Jelene, a pred Višim sudom u Beogradu u toku je suđenje protiv njega. Zoran se brani sa slobode nakon što je pre dve godine pušten iz pritvora. Upravo je on organizovao jučerašnji pomen za pokojnu suprugu, a pre dva dana rekao je za Kurir da će ove godine na groblje izaći sam zbog vanrednog stanja i koronavirusa.

Misterija

UBICA NA SLOBODI

foto: Privatna Arhiva

Zoran Marjanović je više puta ponovio da nije ubio Jelenu i da se nada da će ubica biti pronađen i priveden pravdi. Međutim, tužilaštvo smatra da je Jelenu ubio suprug Zoran nepoznatim predmetom, i to na nekoliko metara od njihove ćerke, koju je ostavio samu na nasipu. Motiv ubistva u optužnici nije naveden, ali se tužilaštvo poziva na iskaze Jeleninih prijateljica i sestre Teodore Krsmanović, koje su ispričale da je ona volela Zorana, ali da se žalila na ukućane i situaciju u kući.

Kurir.rs/D. S./Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track