TRAGEDIJA U TELEVIZORKI, PREMINULA POSLE 3 NEDELJE: Baka Leposava gorela živa na terasi, mislili smo da će se izvući!
Foto: Nemanja Nikolić

tragedija na novom beogradu

TRAGEDIJA U TELEVIZORKI, PREMINULA POSLE 3 NEDELJE: Baka Leposava gorela živa na terasi, mislili smo da će se izvući!

Crna Hronika -

Leposava Lazarević (88), sedma žrtva stravičnog požara koji je 21. marta izbio u zgradi "televizorki" na Novom Beogradu, živela je u stanu pored nepokretnog komšije Zorana Stanisavljevića (61), u čijem je stanu izbio smrtonosni požar.

Prema rečima Leposavinih komšija, ona je živela sama,a imala je i sina.

- Kada je plamen zahvatio njen stan, Leposava je izašla na terasu. Vatra joj je bila zahvatila spavaćicu i ogrtač. Živa je gorela, a komšije su bespomoćno to posmatrale. Da stvar bude gora, ona je imala i plinsku bocu na balkonu, koja je eksplodirala. Međutim, u čitavoj toj drami, vatrogasci su uspeli da kranom dođu do nje, a prethodno su je sa ulice gasili mlazevima vode - priča komšija i dodaje da je baka imala opekotine po čitavom telu i da je od 21. marta bila na Klinici za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj. - Tri nedelje je ležala u bolnic, misli smo da će uspeti da se izbori za život i da će se izvući. Uprkos svim naporima lekara, podlegla je teškim povredama - kaže izvor Kurira.

požar uništio stanove
požar uništio stanovefoto: Nemanja Nikolić

Komšije o Leposavi imaju samo reči hvale. - Bila je divna žena, prava gospođa. Svi smo je voleli i poštovali. Strašno nas je potresla njena smrt, koja nas je podsetila na to užasno jutro kada smo ostali bez komšija, a neki i bez krova nad glavom - pričaju stanari "televizorke". Podsetimo, požar je izbio u stanu na osmom spratu u kome je živeo nepokretni Zoran Stanisavljević (61), koji je i sam nastradao, sa majkom Ljubicom i proširio se na druge stanove. U vatrenoj stihiji stradao je bračni par Marija (45) i Aleksandar (47) Nesimovski, kao i porodica Stojanović - Aleksandar (26) i njegovi roditelji Ljiljana (51) i Zoran (52), dok je njihova sestra i ćerka Anja preživela jer je te noći nije bila u stanu.

Tužna sudbina, ostala bez roditelja i brata

Tragedija koja se dogodila na Novom Beogradu potresla je srpsku javnost, a najviše sudbina Anje Stojanović koja je u požaru ostala bez brata i roditelja. Devojka je preživela požar jer je kobne noći, zbog policijskog časa zakasnila da se vrati kući, pa je sa verenikom ostala kod prijatelja da prenoći. Anja je u požaru ostala i bez stana i kućnih ljubimaca, a građani su se angažovali i otvorili račune na koje je moguće uplatiti pomoć. Osim toga, grad Beograd obećao je pomoć za Stojanovićevu.

(Kurir.rs/J. Ivić - J. Spasić/ Foto: Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track