VELJKOV UBICA DOBIO 15 GODINA: Poznat po tome što je KASAPIO svoje vršnjake, majka očajna zbog dešavanja u sudu!
Foto: Printskrin / Facebook

Sudija nije dozvolio majci da kaže šta ima na završnoj reči

VELJKOV UBICA DOBIO 15 GODINA: Poznat po tome što je KASAPIO svoje vršnjake, majka očajna zbog dešavanja u sudu!

Crna Hronika -

Dušan Milanović (20) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice juče je nepravosnažno osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo komšije, 17-godišnjeg Veljka Vasiljevića, koga je četiri puta nožem ubo 12. januara 2019. godine na igralištu u tom mestu.

Okrivljenom Milanoviću presuda je izrečena u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, a sudija Miodrag Rosić u obrazloženju presude naveo je da je optuženi u momentu zločina bio mlađi punoletnik, kao i da su i on i žrtva bili u alkoholisanom stanju.

Milanović je doveden na izricanje presude, a kako je izjavila Veliborka Vasiljević, majka ubijenog Veljka, "na njegovom licu nije bilo nikakve reakcije na kaznu".

- Razočarani smo, šta drugo da kažem - bio je prvi komentar nesrećne majke na presudu optuženom za ubistvo sina.

foto: Printscreen/Facebook

Majka ubijenog mladića kaže da je njen sin ubijen mučki i da je za to ubica trebalo da dobije 40 godina robije

Veliborka i suprug Nikica napomenuli su da su im od početka ruke bile vezane.

Veljkova majka kroz tugu navodi:

- Milanović je osuđen za obično ubistvo. I dobio je maksimalnu kaznu za to. Tužiteljica nije htela uopšte da ga goni za teško ubistvo, za koje je predviđena kazna do 40 godina zatvora. Zločin nad našim sinom je teško ubistvo! Sve je bazirala na jednom ubodu noža. Činjenica je, što je pokazala i obdukcija, da je Milanović našeg Veljka ubo četiri puta!

foto: Printskrin / Facebook

- Pozvao ga je na igralište, a onda divljački ubadao, dva puta u butinu, jednom u rame i na kraju mu sečivo dužine 15 centimetara zario direktno u srce. To sve ukazuje na smišljeno ubistvo, a ne na nešto nehotično, slučajno, kako su pokušali da prikažu - navela je majka ubijenog mladića i dodala da na suđenju nije utvrđen ni motiv zločina.

Dušan je Veljku zario sečivo direktno u srce

U momentu kada je ubijen, Veljko je imao 17 i po godina. Punoletan je trebalo da postane 20. juna.

- Bio je dete za primer. Nažalost, nije znao ko je Dušan Milanović. Dečko koji je i ranije napadao mladiće bez ikakvog razloga. Tek kada je naš Veljko ubijen, na društvenim mrežama oglasili su se neki roditelji i objavili šta je Dušan uradio njihovoj deci, da ih je sekao noževima - navela je neutešna majka.

Uprkos prvostepenoj kazni koja je za njih razočaravajuća i poražavajuća, Veliborka i Nikica najavili su da će se boriti za pravdu.

- To dugujemo svom sinu! Na ovu presudu nemamo pravo da se žalimo. A neće se žaliti ni tužiteljica jer je dobio maksimalnu za obično ubistvo, za koje ga je i teretila. Žaliće se samo Milanovićevi branioci. Bez obzira na sve to, mi ćemo pokušati da nađemo način za borbu, jer ponavljam, to dugujemo našem Veljku. Milanović nije ubio samo Veljka već i nas, celu porodicu - kategorična je bila Veliborka Vasiljević.

Dušan Milanović, koji je juče nepravosnažno osuđen za ubistvo Veljka Vasiljevića, uhapšen je odmah posle zločina. Suđenje je počelo prošlog septembra, a sve vreme je u pritvoru.

Nezadovoljna majka

Neutešna Veljkova majka je razmišljala da ne prisustvuje izricanju presude, posebno nakon što je sudija Rosić njenog supruga izbacio, a nju ućutkivao u sudnici, kada su iznošene završne reči, 10. aprila.

Sudija nije dozvolio majci da kaže šta ima na završnoj reči

- Čini mi se da su sudija, advokati i tužioci radili udruženo samo da bi umanjili krivicu ubici. Na završnoj reči sudija nas je prekidao "Jeste završili?" i "To ste već sve rekli", pa sam napustila sudnicu. Prekidao je i mog muža u završnoj reči. Nisu nam dopustili da kažemo šta imamo. Ponašaju se prema nama kao da smo mi krivi, ignorisali su da je naš sin žrtva - kazala je Veliborka.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track