FOTOGRAFIJE STRAVIČNOG UDESA IZ VRANJA: Jedna devojka teško povređena, a ostale tri su dale ŠOK izjavu policiji (FOTO)
Foto: Kurir/T.S.

šok u dvorištu

FOTOGRAFIJE STRAVIČNOG UDESA IZ VRANJA: Jedna devojka teško povređena, a ostale tri su dale ŠOK izjavu policiji (FOTO)

Crna Hronika -

Četiri devojke, od devetnaest i dvadeset godina, povređene su u
saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila nadomak Vranja prema selu
Bunuševac u takozvanoj “Bunuševačkoj dolini” u sredu oko 18 časova.

Devojke su se nalazile u automobilu marke “mercedes”, vranjskih registarskih oznaka, koji je sleteo s puta u Bunuševačku dolinu, krećući se iz sela Bunuševac prema Vranju.

Mercedes je nakon tumbanja završio udvorištu jedne porodične kuće, na putu i zmeđu Vranja i Bunuševca nedaleko od Bunuševačkog groblja. Sve devojke su van životne opasnosti i prema izjavama lekara za sada nema znakova ugroženosti.

foto: Kurir/T.S.

U PU Vranje potvrđeno je Kuriru da se u sredu oko 18 časova u ulici Kosovskoj dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do sletanja vozila s puta.

U vozilu marke “mercedes” vranjskih registarskih oznaka koje se kretalo iz pravca Bunuševca prema Vranju nalazile su se četiri ženske osobe, od kojih su tri 1999 godište i jedna 2000. Vozilo je u neposrednoj blizini porodične kuće, iz nepoznatih razloga sletelo s puta, prevrnulo se i prilikom prevrtanja udarilo u ogradni betonski zid porodične kuće. Nakon sletanja zaustavilo se u u dvorištu porodične kuće.

Devojka vozač je tom prilikom zadobila teške telesne povrede, a tri ostale devojke zadobile su lake telesne povrede.Lekarska pomoć ukazana im je u ZC Vranje.

Pripadnici saobraćajne policije izvršili su uviđaj po ovlašćenju Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu.

Doktor Ljubiša Stojilković, načelnik Urgentne službe kaže da su devojke u sredu uveče primljene i zbrinute u Urgentnoj službi Hirurškog bloka Zdravstvenog centra u Vranju, gde je obavljena dijagnostika uz specijalističke konsultacije ortopeda neurologa, hirurga i radiologa.

foto: Kurir/T.S.

-Jedna od njih zadobila je teške telesne povrede, a kod ostalih su do sada verifikovane samo lake telesne povrede, kaže doktor Stojilković. U kolima su bile četiri devojke A. P, A. P., M.Đ. I T.S. Teške telesne povrede zadobila je T.S. dvadesetjednogodišnja devojka koja je upravljala vozilom.

-Za volanom je bila osoba kod koje je došlo do preloma ključne kosti, koja se smatra teškom telesnom povredom, objašnjava doktor Stojilković.

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira devojke su dale izjavu da su žurile da ih “ne uhvati policijski čas” i da je to razlog neprilagođene brzine i vožnje.

-Imaju mnogobrojne povrede po svim delovima tela, nastale prilikom tumbanja, u vidu nagnječina i povreda koje se evaluiraju. Na prijemu su sve bile u svesnom stanju, navodi načelnik Urgentne službe ZC u Vranju doktor Ljubiša Stojilković.

-Oko 6 sati uveče je auto sleteo u naše dvorište.. Mi smo bili u kući i odjednom smo čuli prasak, udarac prilikom sletanja vozila. Tumbale su se i završile u bašti. Izvukli smo četiri povređene devojke. Zvali smo Hitnu pomoć, koja ih je odvezla u ZC Vranje, priča D.T. vlasnik porodične kuće u čijem dvorištu je uleteo auto nakon tumbanja. On dodaje da je neko od članova porodice mogao i da nastrada da se zadesio u tim trenucima u dvorištu.

-Sve vreme policijskog časa mi smo provodili upravo tu na tom mestu. Sedeli smo u dvorištu. Šta bi se desilo da smo bili tu u trenutku kada je vozilo uletelo, to je sreća što smo bili u kući, a ne u dvorištu. Samo luda vožnja ništa drugo“, objašnjava D.T.

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira protiv dvadesetjednogodišnje devojke koja je upravljala vozilom biće podneta krivična prijava za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track