POLUDELI ZBOG FOTKI PUTINA I VUKA KARADŽIĆA: Kosovska policija privela srpske vozače zbog slika na pozadini kamiona
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

sramno

POLUDELI ZBOG FOTKI PUTINA I VUKA KARADŽIĆA: Kosovska policija privela srpske vozače zbog slika na pozadini kamiona

Crna Hronika -

Kosovska policija privela je dvojicu srpskih vozača zbog toga što su na pozadini cisterni srpskih registarskih tablica imali fotografije ruskog predsednika Vladimira Putina i srpskog filologa i reformatora Vuka Stafanovića Karadžića, javlja RTS.

"Policija je popodne zaustavila dve cisterne, na jednoj je bila slika ruskog predsednika Vladimira Putina, a na drugoj slika Vuka Karadžića. Dvojica vozača su odvedena u policijsku stanicu u Peći, gde su saslušani. O slučaju je obavešten i državni tužilac. Vozila imaju novosadske registarske tablice", naveli su iz policije.

foto: Printscreen

Cisterne su, kako se kreću ulicama Peći, snimili građani koji su fotografiju Putina opisali kao provokaciju, pa je nakon reakcije lik ruskog predsednika bio prekriven.

Policija je otvorila istragu protiv vozača cisterne sa Putinovom slikom.

Informaciju o otvaranju istrage protiv vozača cisterne sa Putinovom slikom preneo je i prištinski Ljajmi.

"Osobu koja je upravljala vozilom zaustavila je policija i vodi istragu o ovom slučaju", rekao je za Ljajmi iz regionalne Policijske uprave za informisanje Fadilj Gaši.

Još nije poznato da li je cisterna za naftu ušla na Kosovo sa fotografijom ruskog predsednika ili je postavljena kasnije, kao ni to koje je nacionalnosti vozač, te se očekuje da će odgovore na sva ova pitanja dati Kosovska policija, navodi Ljajmi.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track