UHAPŠEN SVEŠTENIK ZBOG PORODIČNOG NASILJA: Tukao i šamarao suprugu, a policija u automobilu pronašla oružje!
Foto: Profimedia

popio krivičnu prijavu

UHAPŠEN SVEŠTENIK ZBOG PORODIČNOG NASILJA: Tukao i šamarao suprugu, a policija u automobilu pronašla oružje!

Crna Hronika -

U Beogradu je uhapšen N. P. (47), sveštenik Crkve Svetog Đorđa. On je, kako saznajemo nezvanično, više puta, otvorenom i zatvorenom šakom, udarao u glavu i telo svoju suprugu M. P. (46), a zatim je oborio na pod.

Ona, inače, nema vidljive povrede, ali nezvanično, veoma je uznemirena i uplašena. Popadija je muža prijavila policiji za nasilje u porodici, a osim toga, prijavila je i da njen muž kod sebe ima pištolj "CZ M-70" sa dva okvira i municijom, koji su nadležni i pronašli kod njega u automobilu, iza vozačevog sedišta.

Sveštenik je rekao da je pištolj uzeo od jedne vernice koja dolazi u crkvu i da je imao nameru da oružje preda policiji. Takođe, policija je kod popa pronašla i više noževa, koji su mu oduzeti.

N. P. je odmah uhapšen i priveden na saslušanje u nadležnu policijsku stanicu. On je, kako je Novostima potvrđeno u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, dalje procesuiran, odnosno, protiv njega je podneta krivična prijava za nasilje u porodici u redovnom postupku i izrečene su mu hitne mere.

Naime, za njega je nadležno tužilaštvo tražilo produžnje mera - iseljenje iz stana i zabrana prilaska i komuniciranja sa suprugom, dok će za krivično delo nasilja i držanja pištolja prijava, odnosno istraga, ići u redovnom postupku.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track