KRVAVI SUKOB U KPZ NIŠ! OSUĐENICI UMALO UBILI CIMERA: Narko-dileri pretukli ubicu u ćeliji
Bori se za život... Danijel Joksimović, Foto: privatna arhiva

BRUTALNO

KRVAVI SUKOB U KPZ NIŠ! OSUĐENICI UMALO UBILI CIMERA: Narko-dileri pretukli ubicu u ćeliji

Crna Hronika -

Krvavo: Miloš Filipović (29) i Stefan Mikić (29) nogarama od kreveta unakazili Danijela Joksimovića (22)

Danijel Joksimović (22), koji u KPZ Niš služi kaznu od 13 godina zatvora zbog svirepog ubistva mladića u Prokuplju, brutalno je pretučen u ćeliji i lekari se bore za njegov život.

Kako saznajemo, na Joksimovića su nasrnuli osuđenici Miloš Filipović (29) iz Kruševca i Stefan Mikić (29) iz Trstenika, koji u niškom zatvoru služe kazne zbog dilovanja droge, i to Filipović s presudom od četiri, a Stefanović od osam godina zatvora.

Joksimovićeva žrtva... Vojislav Blagojević
Joksimovićeva žrtva... Vojislav Blagojevićfoto: Privatna arhiva

- Krvava drama dogodila se u ponedeljak oko 22.50 sati na trećem spratu zatvorskog paviljona. U to vreme većina zatvorenika je bila u sali za gledanje televizije ili su čekali red za telefonsku govornicu. Iskoristivši odsustvo većine osuđenika, Joksimović je s Mikićem došao u Filipovićevu sobu i tada je došlo do zverskog prebijanja - kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem i dodaje:

- Filipović i Mikić su odvalili metalne nogare od kreveta i njima besomučno udarali Joksimovića. Krvnički su ga tukli dok nije skroz klonuo od povreda. Kad se onesvestio od batina, uzeli su ga pod miške i dovukli do rešetaka na izlazu iz paviljona, gde su pozvali stražare i predali im ga zajedno s nogarama kojima su ga unakazili.

Pretučenom osuđeniku pomoć je najpre ukazana u zatvorskoj ambulanti, odakle ga je Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar, gde se lekari bore za njegov život.

- Muškarac ima prelom lobanje na tri mesta, prelom više rebara, prelome ruku i nogu, kao i brojne modrice po čitavom telu - kaže naš sagovornik.

Šta je bio motiv krvavog sukoba zasad nije utvrđeno, jer dvojica aktera tuče ne žele da otkriju.

- Zavladala je zavera ćutanja. Verovatno su oni imali neke nesuglasice odranije, ali o tome niko ne želi da govori. Pretučeni Joksimović inače je poznat u zatvoru kao nadmen i osion. Otkako je došao u zatvor pre tri godine, pokušava da izgradi imidž vođe, a mnoge osuđenike to iritira - kaže izvor.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno je da je u KPZ Niš došlo do incidenta, o o svemu je obavešteno i tužilaštvo.

Jeziv zločin

NOŽ U SRCE

Pretučeni Joksimović osuđen je nakon što je u februaru 2017. u kafani „Zlatna ribica“ u Prokuplju zario nož u srce Vojislavu Blagojeviću (26), koji je pokušao da zaštiti vlasnika restorana koga je Danijel tukao. - Danijel i grupa njegovih prijatelja odbili su da plate račun i sukobili se s vlasnikom, koga je branio Blagojević. Posle zločina je pobegao, a na suđenju se branio da je bio neuračunljiv, ali su veštačenja to pobila - podseća izvor Kurira.

Kurir.rs/ Ž. Ilić - J. Ivić Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track