OVO SU POSLEDNJE REČI KOJE JE JELENA ČULA OD POGINULOG MUŽA ALEKSANDRA: Smrt braće kod Umke potresla celo Barajevo
Foto: Kurir, Facebook

tuga

OVO SU POSLEDNJE REČI KOJE JE JELENA ČULA OD POGINULOG MUŽA ALEKSANDRA: Smrt braće kod Umke potresla celo Barajevo

Crna Hronika -

Jovana Dronjak, supruga Aleksandra Dronjka (32), jednog od dvojice braće nastradalog u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Umke, kaže da je iz medija saznala za pogibiju svog muža.

Podsetimo, njen suprug Aleksandar i njegov brat Miloš Petrović (22), iz Velikog Borka kod Barajeva, poginuli su prekjuče po podne u naselju Rucka kod Umke, kada je BMW 318, kojim je upravljao Aleksandar, u punoj brzini sleteo sa puta. Automobil se bukvalno popeo na dva točka i krovom udario u stub električne rasvete. Od zadobijenih povreda obojica mladića su izdahnula odmah.

- Poslednji naš razgovor bio je uobičajen: "Kako si, šta rade deca". Kasnije sam ga zvala. Telefon je zvonio, zvonio, ali bez odgovora. A tada smo iz medija saznali da su i on i Miloš poginuli - ispričala je Jovana.

Majka braće, Zorica juče je bila u Institutu za sudsku medicinu po stvari sinova koje je zauvek izgubila.

- Aca i ja imamo ćerku i sina uzrasta pet i četiri godine. Sa decom smo došli u selo kod njegove majke i brata. Za praznik njih dvojica nisu radili. U nedelju je sve bilo normalno, nismo ni slutili šta će se deseti. Aca i Miloš su u ponedeljak rano ujutro otišli na posao, tako da ih ni ja ni deca nismo videli. Poslednji put me je zvao u 13.30 sati i pitao kako su deca - priseća se Jovana poslednjih momenata sa suprugom.

foto: Kurir

Aca i Miloš su radili na građevini na Umci. Aleksandar se, kako kaže Jovana, od 16. godine bavio molerajem, a trudio se da u zanat uvede i mlađeg brata.

- Aca je bio i dobar vozač, a nije bio ni umoran, prethodnih dana nije radio. Zbog toga ne znam šta se desilo, kako su stradali - kaže neutešna Jovana.

Zorica, Aleksandrova i Miloševa majka, i Jovana su ih u ponedeljak po podne iščekivale da se vrate sa posla.

- Zvale smo ih. Miloš je bio nedostupan, a Acin telefon je zvonio, zvonio, ali se on nije javljao. Uveče je kod nas uletela Ivana, Miloševa devojka, i kazala nam da je na pojedinim sajtovima objavljena vest da su u blizini Umke poginula braća. Po inicijalima je pomislila da su njih dvojica. Nismo znale šta da mislimo, čemu da se nadamo - počinje da plače Jovana.

Miloševa devojka je sa drugom otišla u Beograd i počela da obilazi prestoničke klinike ne bi li saznala nešto o sudbini njih dvojice.

- Kasno uveče je došla patrola. Toga smo se pribojavale. Nadale smo se da su njih dvojica živi i da policija neće doći. U momentu kada su nam policajci saopštavali da su Aleksandar i Miloš poginuli, zvala je i Ivana. Bila je na VMA, gde su bila i njihova tela - kroz jecaje priča Jovana.

Aleksandar i Miloš biće sahranjeni danas. Jovana ne zna kako će ona i Zorica preživeti pokop.

- Moram da nađen snage da nastavim dalje. Zbog dece. Mali su. Nadam se samo da ću moći da ih izvedem na put - kaže žena i dodaje da "ima veliku familiju i verovatno će joj svi pružiti pomoć".

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track