DIREKTOR REBIĆ: Policija postupala profesionalno, za nedelju dana 113 prijava
Foto: Marina Lopičić

GOTOVO VANREDNO STANJE

DIREKTOR REBIĆ: Policija postupala profesionalno, za nedelju dana 113 prijava

Crna Hronika -

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je policija profesionalno postupala kod kršenja mere zabrane kretanja i da su zahtevi za pokretanje prekršanjih postupaka podnošeni i u slučajevama kada se koristila baklja.

On je rekao da je u poslednih sedam dana podneto 113 zaheva za pokretanje prekršajnog postupka i to 57 protiv osobe koje su izražavale protest zbog policijskog časa i 56 protiv onih koji su, takođe u vreme policijskog časa, palili baklje na krovovima.

"Mi smo konkretno u poslednjih šest, sedam dana, nakon konsultacije sa dežurnim javnim tužiocem i prezentovanjem konkretnih činjenica podneli 113 zahteva za poketanje prekršajnog postupka jer su u vreme policijskog čas pojedini građani kršili zabranu", rekao je Rebić.

On je istakao i da brojke o tome koliko je kojih slučajeva procesuirano "jasno pokazuju sa koliko je profesionalnosti policija postupala u saglasnosti sa tužilaštvom".

"Da li smo procesuirali sve koji su na ovaj način kršili propise, siguran sam da nismo, jer nije ni bilo moguće u tako kratkom roku stići na sve lokacije", naveo je Rebić.

(Kurir.rs/Beta/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track