OPTUŽEN TOCILO: Novakoviću sude za šverc 77 kilograma heroina!
Optužen... Mladen Novaković Tocilo, Foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

EPILOG

OPTUŽEN TOCILO: Novakoviću sude za šverc 77 kilograma heroina!

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Mladena Novakovića (37), zvanog Tocilo, zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je trgovala narkoticima.

Osim njega, optužnicom se za trgovinu droge sumnjiče i Saša Nikolić i Velibor Cvetković.

- Optužnica je dostavljena sudu na proveru i, ukoliko bude potvrđena, biće zakazan početak suđenja - potvrdio je sagovornik Kurira.

foto: MUP Srbije

Izuzetna čistoća

Novaković, rodom iz Amerića kod Mladenovca, podsetimo, uhapšen je sredinom novembra 2019, kada je policija pronašla i zaplenila 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina. Vrednost zaplenjene droge procenjena je na pet miliona evra.

Podsetimo, policija je posle hapšenja saopštila da se kriminalna grupa sumnjiči da je od početka avgusta prošle godine do sredine novembra, kada su uhapšeni, iz Turske nabavljala velike količine heroina.

- S obzirom na izuzetnu čistoću, heroin je članovima grupe donosio ogromnu zaradu. Vođa ove kriminalne grupe sumnjiči se da je jedan od najvećih distributera heroina na teritoriji Srbije, koji je snabdevao druge kriminalne grupe radi dalje prodaje korisnicima - navedeno je tada u saopštenju.

Specijalni burići

Prema informacijama iz istrage, Tocilo je nabavljao veće količine heroina, prebacivao ih u Srbiju, ali nije odmah sve prodavao, već je drogu skrivao i skladištio na neko vreme.

- Droga koja je u novembru zaplenjena bila je spakovana u specijalne buriće, koji su bili zakopani i sakriveni u okolini Mladenovca - podseća izvor.

Ekstravagantan

KOKOŠKAMA UGRADIO PODNO GREJANJE

Novaković, koji je hapšen više puta, navodno je na oku policije bio nekoliko meseci pre rekordne zaplene heroina. Kako je tada otkriveno, on je u rodnom selu Amerić sagradio nekoliko pomoćnih objekata oko kuće i u kokošinjac i štale navodno uložio oko 50.000 evra. Komšije su tada otkrile da je kokoškama ugradio i podno grejanje, a da je zid kokošinjca ukrasio slikom koju je specijalno za njega oslikao akademski slikar.

Kurir.rs/ J. S. Foto: MUP Srbije, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track