UŽASNO! MLADIĆ UBIJEN ZBOG SVAĐE OKO PESME: Vlasnik uklete kafane bacio ga sa terase?
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

KRVAVI OBRAČUN U SELU GRABOVAC KOD TRSTENIKA

UŽASNO! MLADIĆ UBIJEN ZBOG SVAĐE OKO PESME: Vlasnik uklete kafane bacio ga sa terase?

Crna Hronika -

Tragedija: Marko Đurić (28) ostao na mestu mrtav posle tuče, gazda Dominik D. i trojica članova obezbeđenja uhapšeni zbog sumnje da su ga izgurali niz stepenice, gde je pao i udario glavom o beton

Marko Đurić (28) iz Prnjavora kod Trstenika ubijen je u kafani „Dominik i Mirjana“ u selu Grabovac zbog svađe oko muzike!

Policija je uhapsila vlasnika lokala Dominika D. (51) iz Grabovca i trojicu članova obezbeđenja, Andrijana D. (53), Milana R. (30) i Gorana K. (49), koji se terete da su brutalno pretukli Marka i izbacili ga sa terase lokala, kada je nesrećni mladić pao niz stepenice, udario glavom o beton i preminuo.

Kako saznajemo, kafana „Dominik i Mirjana“ svratište je žestokih momaka, koji uz alkohol i muziku ostaju nekad i do zore, a krvavi obračun dogodio se u noći između subote u nedelje.

Mesto tragedije... Kafana „Dominik  i Mirjana“
Mesto tragedije... Kafana „Dominik i Mirjana“foto: Kurir

Guranje i pesničenje

- Ova kafana nije radila za vreme policijskog časa. Mislim da je u međuvremenu promenjen i vlasnik ili je data u zakup. Otvorili su je u petak neki momci iz Trstenika. Eto, nije prošlo ni 48 sati, a dogodio se zločin. Meštani nerado svraćaju u ovu birtiju zbog provokacija i tuča pijanih gostiju. Vlasnik kafane Dominik je baš zbog takve klijentele zaposlio obezbeđenje da bi zavodilo red kada se gosti napiju. Tako je bilo i pretprošle noći - priča jedan od meštana, očevidac tuče, i dodaje:

Žrtva... Marko Đurić
Žrtva... Marko Đurićfoto: Privatna Arhiva

- Marko je došao na sedeljku iz susednog Prnjavora. Posle ponoći ostalo je manje društvance uz muziku. Marko je želeo da promeni pesmu, bio je navodno pripit, pa je glasno protestovao. To je privuklo pažnju vlasnika kafane Dominika, pa je pokušao da ga smiri. Ne znam ko je prvi podigao ruku, ali su se najpre svađali. Kada je počelo koškanje, pritrčali su momci iz obezbeđenja. Gurali su se, rušili inventar, pesničili, dok Marka nisu izgurali iz kafane. Nisam video trenutak kada su ga bacili sa izlaza, ali je leteo niz stepenice, tako da je bio mrtav kad je udario glavom o beton.

Iste izjave

Slučaj je odmah prijavljen kruševačkoj policiji i obavljen uviđaj na licu mesta. Izvor blizak istrazi navodi da su akteri krvave tuče dali slične izjave, pravdajući se da ih je napao Đurić i da su morali da intervenišu. Navode da nisu imali nameru da ga ubiju, već samo da ga izguraju iz lokala da ne pravi nered.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Kruševcu, vlasniku kafane i trojici pripadnika obezbeđenja određena je mera zadržavanja do 48 sati. Prema obrazloženju rešenja o zadržavanju, Dominik se tereti za ubistvo, a pripadnici obezbeđenja za učestvovanje u tuči sa smrtnom posledicom.

Majka stradalog mladića

MOJ SIN UBIJEN JE U UKLETOJ KAFANI

foto: Kurir

Ružica Đurić, majka ubijenog Marka, kaže za Kurir da je njen sin stradao u ukletoj kafani.

- Čula sam se s Markom telefonom kada se vraćao s posla. Rekao je da je svratio u tu kafanu kod manastira Ljubostinja. To je bilo oko 22.30 časova. Sat kasnije čula sam ga poslednji put, kad je svratio u taj noćni klub. Znam da je to prokletinja, a jer je tu 1999. godine gazda ubio svoju suprugu i ne znam što je Marko tu svratio - priča očajna majka i dodaje:

- Bdela sam svu noć, ali ga nije bilo. Umesto njega, jutros je došla policija i rekli su mi da je mrtav. Pitali su za Markova dva drugara iz komšiluka koji su bili s njim u kafani da i njih povedu na saslušanje. Drugo ništa ne znam. Snašla me je teška nesreća. Ne znam da li je umro u kafani ili posle u bolnici. Jadna ja, mlađi sin mi je u zatvoru, a ćerka u Crnoj Gori. Sama sam kukavna - kaže očajna Ružica.

Kurir.rs/ Dragan Ilić Foto: Kurir, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track