NASILNICI IZ STANA ISELJAVANI I TOKOM VANREDNOG STANJA: Podnete 42 krivične prijave za nasilje u porodici
Poražavajuće brojke... U Treće osnovno tužilaštvo podnete su 42 krivične prijave za nasilje u porodici, Foto: Shutterstock

BILANS: PUNE RUKE POSLA ZA TUŽILAŠTVO

NASILNICI IZ STANA ISELJAVANI I TOKOM VANREDNOG STANJA: Podnete 42 krivične prijave za nasilje u porodici

Crna Hronika -

Tokom trajanja vanrednog stanja zbog koronavirusa u Srbiji u Treće osnovno tužilaštvo podnete su čak 42 krivične prijave za nasilje u porodici, a 18 nasilnika je iseljeno iz svojih stanova!

Kako je saopšteno iz ovog tužilaštva, osim za nasilje u porodici, tokom trajanja vanrednog stanja procesuirani su i osumnjičeni za druga krivična dela i čak 38 njih zadržano je u pritvoru.

Kućni zatvor

- Izrečene su ukupno 52 hitne mere, od toga 18 naloga za iseljenje iz kuće i 34 mere zabrane približavanja i komunikacije zbog sumnje da su počinili nasilje u porodici. Za troje osumnjičenih predložen je pritvor, dok su dvojica osuđeni na uslovne kazne. Tokom ovog perioda, za nasilje u porodici podnete su ukupno 42 krivične prijave - saopšteno je danas iz Trećeg osnovnog tužilaštva.

Tokom trajanja vanrednog stanja, kako se navodi, zaključeno je ukupno 75 sporazuma o priznanju krivičnog dela, od čega je najveći broj krivičnih prijava u tom periodu bio podnet zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima, a većina onih koji su sa tužilaštvom sklopili sporazum osuđena je na tri meseca kućnog zatvora.

Uslovne osude

- Zbog krivičnog dela gradnje bez građevinske dozvole uhapšeno je troje i uglavnom su izrečene uslovne osude i novčane kazne od 100.000 do 500.000 dinara. Za nedozvoljenu trgovinu uhapšeno je dvoje i njima su izrečene uslovne osude, zbog nedozvoljenog držanja droge uhapšeno troje, od kojih je dvoje osuđeno na uslovne kazne, a jedno na novčanu od 100.000 dinara - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kurir.rs/ J. S. Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track