Najnovije vesti

ON JE JEDINI SVEDOK SVIREPOG ZLOČINA U ERDEVIKU: Branko otkrio šta se desilo sekund pre stravičnog ubistva u školi
Foto: Tamara Trajković, Privatna Arhiva

JEZIVI DETALJI

ON JE JEDINI SVEDOK SVIREPOG ZLOČINA U ERDEVIKU: Branko otkrio šta se desilo sekund pre stravičnog ubistva u školi

Crna Hronika

Branko Matijević, domar u Osnovnoj školi "Sava Šumanović" u Erdeviku, jedini je živi svedok dvostrukog ubistva koje se dogodilo prošlog petka oko 9.30. Žrtve ovog zločina, Branislava Gnjidić (49), supruga osumnjičenog, koja je bila i direktorka ove obrazovane ustanove i Miroslav Bojić (55) iz Šida, koji je radio kao školski vozač, sahranjeni su u nedelju u razmaku od sat vremena.

foto: Tamara Trajković

Osumnjičenom za dvostruko ubistvo, Predragu Gnjidiću (53) iz Šida, posle saslušanja određen je pritvor do 30 dana i on je smešten u pritvorsku jedinicu KPZ u Sremskoj Mitrovici.

- Vozač Miroslav i ja sedeli smo za stolom, jedan prekoputa drugog. U jednom trenutku, preko njegovog ramena ugledao sam Predraga, koji je u ruci držao automatsku pušku. Začuo se rafal, sve se zaprašilo, a ja sam se bacio pod sto. Ničeg se više ne sećam, jer sam se onesvestio, verovatno od šoka - ispričao je domar.

Matijević, koji je duže od četiri godine živeo u prostoriji namenjenoj školskom domaru, posle kravog zločina napustio je tu prostoriju, jer, kako kaže, ne može tamo više da se vrati. Slike strave i užasa i dalje mu prolaze pred očima. Na putu prema Moroviću, gde je krenuo da oda poslednju počast čoveku koji je baš sa njim proveo poslednje trenutke života, drhtavim glasom prisetio se tog kobnog dana.

foto: Zorana Jevtić

- Niko nije mogao ni da nasluti da će se tako nešto desiti. Tog jutra, kao i ranije, Miroslav je došao kod mene dole u podrum, sedeli smo za stolom, vodili uobičajane razgovore. On je bio okrenut leđima prema vratima. Iznenada sam preko njegovog ramena ugledao Predraga. Bojić je skočio u stranu, a Gnjidić je bez i jedne reči otpočeo paljbu - govori Branko, koji kaže da mu je Miroslav gotovo sigurno spasao život, jer da nije ustao od stola možda bi i on bio pogođen.

Kako kaže, Branislava i Miroslav ostaće mu u najlepšim sećanjima. Opisuje ih kao dobre, sposobne, radne i vredne ljude.

Na pitanje da li je on znao za ljubavnu vezu izmeđe direktorke i vozača, domar kaže:

- Šta se dešavalo između njih, stvarno ne znam. Oni dođu na posao i odu, odrade šta treba. Njihov privatni život, njihova stvar.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...