SRBIN U ŠIFRAMA DILOVAO KOKAIN: Detalji akcije Crna udovica! OVAKO SU UPOZORAVALI JEDNI DRUGE
Foto: Screenshot

NARKO-BANDA

SRBIN U ŠIFRAMA DILOVAO KOKAIN: Detalji akcije Crna udovica! OVAKO SU UPOZORAVALI JEDNI DRUGE

Crna Hronika -

Istraga: Kriminalna grupa uhapšena u Italiji tajnim jezikom ugovarala preprodaju droge, a policija ih je prisluškivala i pratila od 2016.

Italijanska policija je u Veroni uhapsila pet osoba, među kojima i jednog državljanina Srbije (36), zbog sumnje da su dilovali kokain i marihuanu!

Kako prenose italijanski mediji, osim Srbina, uhapšena su još četvorica albanskih državljana starosti između 35 i 50 godina. Oni su uhapšeni u velikoj akciji pod nazivom „Crna udovica“, kojom je razbijen lanac preprodaje narkotika u Veroni.

Radili s manjim grupama

- Istragom, koja je počela u februaru 2016, kada je zaplenjeno više od 177 kilograma marihuane i više od 1,7 kilograma kokaina, obuhvaćeno je još 16 osoba. Svi osumnjičeni su živeli u oblasti Verone, a sumnja se da su deo kriminalne grupe bili i državljani Italije, kao i istočnoevropskih država - kaže izvor iz istrage, koji napominje da se na osnovu prikupljenih dokaza sumnja da su švercom droge, koju su nabavljali u većim količinama, a potom je prodavali manjim grupama i dilerima, počeli da se bave u Veroni, a da su se potom proširili na celu regiju.

Istražiteljima, koji su dugo pratili i prikupljali dokaze, navodno je naročito upečatljiv bio način na koji su članovi kriminalne grupe međusobno komunicirali.

Naime, oni su razmenjivali šifrovane poruke, pa su tako reč „devojka“ koristili kao sinonim za reč „kokain“.

- Upoznajte me sa tom devojkom, pa da vidim da li je lepa ili ne - piše u jednoj od presretnutih poruka, za koju istražitelji veruju da se odnosi na kvalitet droge.

Rečenice upozorenja

Istražitelji veruju da je grupa bila dobro organizovana i da su veliku pažnju posvećivali tome da ne budu otkriveni. Porukama su jedni druge upozoravali i na moguće prisustvo policije i na to da ostali članovi bande treba da budu na oprezu.

- Otvorite oči, sinoć sam bio u državi - piše u poruci za koju se veruje da je upozorenje.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track