KOMŠIJE O DETALJIMA UBISTVA U ODŽACIMA: Pavle se nije odvajao od flaše, uspela sam da mu izbijem nož iz ruke, ali uzalud
Foto: S.U., Ilustracija

otkrili UŽAS KOJI SE DEŠAVAO U UDŽERICAMA

KOMŠIJE O DETALJIMA UBISTVA U ODŽACIMA: Pavle se nije odvajao od flaše, uspela sam da mu izbijem nož iz ruke, ali uzalud

Crna Hronika -

Pavle H. (67), iz Odžaka, uhapšen je zbog sumnje da je nožem ubio sugrađanina Zorana T. (60), posle kraće svađe, koja se u utorak, oko 20 sati, dogodila u Knez Mihailovoj ulici u ovom gradu.

Pavle i Zoran su se, prema svedočenju njihovih poznanika, odranije družili i često zajedno pili, što su činili i kobne večeri. Ubistvo se dogodilo u ajnfort-kapiji stare švapske kuće nadomak centra grada, u čijem je dvorištu, u jednoj od udžerica, stanovao Zoran.

- Pavle je često navraćao kod njega, obavezno sa flašom nekog alkohola. Često su se sukobljavali i svađali oko bilo čega, ali to nikad nije bilo tako opasno da bi se završilo ubistvom. Sad je nešto "puklo", neki pričaju zbog neke žene, ali ko će to znati - ispričao nam je jedan od Zoranovih komšija.

Jedina koja je pokušala da ih razdvoji bila je stanarka ovog dvorišta, samohrana majka Dušanka Č.

- Vukla sam i jednog i drugog, udarala Pavla i nekoliko puta uspela da mu izbijem nož iz ruke kojim je kidisao na Zorana. Ne znam ni kako ga je, ni gde ubo, jer nisam videla krv. Čak mislim da je Zoran možda i nezgodno pao i udario glavom, i da je i to uticalo na njegovu smrt - rekla je, još pod stresom Dušanka, sićušna žena, koja je hrabro pokušala da spreči ubistvo.

Druga komšinica, koja je s njom pila kafu, pozvala je policiju i Hitnu pomoć, ali Zoranu nije bilo spasa. Njegovo telo je prevezeno na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Za pokojnog Zorana svi u Odžacima pričaju da je bio dobar čovek, ali i da je bio nervni bolesnik.

- Najviše ga znamo po tome što nas je sve zaustavljao i tražio nam novac. Pretpostavljam da je primao socijalnu pomoć, jer ne verujem da bi od "grebanja" za 20 ili 50 dinara mogao da živi. U Odžacima je živeo sam, a ima rodbinu u Ratkovu i Novom Sadu i ćerku udatu u Aranđelovcu - ispričao je jedan Odžačanin.

Za Pavla H, koji je živeo sam na periferiji Odžaka, svi kažu da je bio hronični alkoholičar, koji se nije odvajao od flaše. U obližnjoj prodavnici kažu da je i kobne večeri kupio vino i otišao kod Zorana. Za razliku od žrtve, Pavle je, kako kažu, bio vrlo agresivan.

Pripadnici somborske policije su priveli Pavla H., kojem je određeno zadržavanje do 48 sati. On će, uz krivičnu prijavu, kojom će mu se na teret staviti ubistvo, biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Somboru.

- U noći kad se dogodilo ubistvo Zoran je urlao i psovao nam svima majku. Nije on toliko pio, ali te večeri očigledno jeste. Nije mu trebalo takvo društvo, koje mu je na kraju došlo glave - kaže jedan od Zoranovih komšija.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track