ŠVERCER CIGARETA BEŽAO SA 150 KM/H: Direktno udario u kiju i ubio mladića, a ZATIM umakao- uhvatilo ga OBEZBEĐENJE firme
Foto: RINA, Facebook

TRAGEDIJA

ŠVERCER CIGARETA BEŽAO SA 150 KM/H: Direktno udario u kiju i ubio mladića, a ZATIM umakao- uhvatilo ga OBEZBEĐENJE firme

Crna Hronika -

Užas Esad Fejzović (41) iz Tutina uhapšen je zbog sumnje da je preticao auto i zakucao se u „kiju“, kojom je upravljao Nikola Đorđević (28). Đorđević od povreda preminuo na mestu

Esad Fejzović (41) iz Tutina osumnjičen je da je juče oko 7.30 na Ibarskoj magistrali kod Preljine izazvao direktan sudar bežeći od policije i usmrtio vozača Nikolu Đorđevića (28) iz sela Bresnica, dok je još dvoje ljudi povređeno, među kojima je Nikolin rođak Miljko Đorđević (26)!

Fejzović je automobilom „fijat hroma“, kako se sumnja, švercovao cigarete, zbog čega nije stao na znak „stop“, koji mu je pokazao policajac na obilaznici oko Čačka.

Nije stao na „stop“

- U Kulinovačkom polju policija je pokušala da zaustavi „fijat hromu“ beogradskih tablica radi kontrole. Vozač se oglušio o naređenje i dodao je gas. Za njim je krenula i patrola. Pod rotacijama su ga pratili skoro osam kilometara, do kružnog toka u Preljini, ali je on na toj deonici, vrtoglavom brzinom od skoro 150 na sat, krenuo u preticanje i direktno se zakucao u automobil „kija“, koji se propisno kretao svojom trakom iz pravca Kragujevca - kaže izvor i dodaje da je od siline udarca „kija“ odletela u kanal kraj puta, kao i da je vozač Nikola Đorđević poginuo na mestu, dok je njegov rođak, koji je bio na mestu suvozača, u teškom stanju.

foto: Facebook

- U udesu je učestvovalo i taksi vozilo „reno megan“ koje se kretalo iza „kije“ i ono je takođe odletelo u kanal. Vozač taksija je povređen - dodao je sagovornik.

Fejzović je uspeo da izađe iz smrskanog auta.

foto: Denis Čeković

Mahnito trčao

- Video je kakvu je katastrofu napravio, ali nije hteo da se preda, već je nastavio beg. Počeo je mahnito da trči, a policajci su pošli za njim. Trčao je nekoliko stotina metara ka tržnom centru „Atrijum“, gde su ga uočili radnici obezbeđenja jedne firme i zadržali ga do dolaska policije - prepričava očevidac filmsku poteru.

Naš izvor kaže da je policija u autu osumnjičenog pronašla gomilu boksova cigareta.

- Gepek i pregrade kola bili su puni cigareta, za koje se veruje da su bile namenjene preprodaji, a za koje na nije nađena prateća dokumentacija - kaže izvor.

foto: RINA

TUGA Nikola nastradao na putu do posla

Trebalo je da pravi svadbu za dva meseca

Poginuli mladić Nikola Đorđević živeo je u selu Bresnica, a kobnog jutra je sa svojim rođakom Miljkom krenuo na posao. - Njih dvojica su radila u putarskom preduzeću „Štrabag“. Juče ujutru su, kao i svakog prethodnog, najnormalnije otišli na posao zajedno - grcajući u suzama priča Nikolin rođak. Da tragedija bude veća, Nikola je uskoro trebalo da se oženi.

- Zakazao je svadbu za dva meseca. Svadbu je već jednom pomerio, i to zbog situacije sa koronavirusom, da nije bilo toga, već bi se i oženio zvanično. Inače, devojka se nedavno preselila kod njega i već su otpočeli zajednički život. Svi rođaci i celo selo su se spremali za veselje, željno smo ga iščekivali, ali ne da se... - kaže rođak i dodaje da je Nikola studirao u Kragujevcu, kao i da je bio besprekoran mladić.

Poznanici u čudu On je miran i dobar

Poznanici Esada Fejzovića juče su bili u čudu nakon što su saznali da je on izazvao udes na Ibarskoj.

- Znamo ga kao mirnog i dobrog čoveka. Nije pravio nikakve probleme u Tutinu. Povremeno je odlazio u Nemačku da radi. Iznenađeni smo ovom pričom o njemu- kaže poznanik.

Gust saobraćaj Čista ludost

Deonica Ibarske magistrale na kojoj se desila saobraćajka veoma je fekventna, a ograničenje brzine je 50 kilometara na sat. - Ovaj deo puta je izuzetno prav, kao pista, a saobraćaj je gust. Zbog toga, ali i zbog toga što je reč o naseljenom mestu, brzina kretanja je ograničena. Ovo što je ovaj vozač uradio je čista ludost, morao je da zna da će naleteti na nekoga - pričaju očevici.

Kurir / Denis Čeković

Foto: Facebook, RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track