UBICA PIŽONOVOG ZETA USKORO SEDA NA OPTUŽENIČKU KLUPU: Srđan Popović (27) biće izručen Crnoj Gori
Foto: Saša Pavlić, Privatna Arhiva

CRNA GORA

UBICA PIŽONOVOG ZETA USKORO SEDA NA OPTUŽENIČKU KLUPU: Srđan Popović (27) biće izručen Crnoj Gori

Crna Hronika -

Banjalučanin Srđan Popović (27), koji je optužen da je 27. oktobra 2015. u Budvi iz snajpera ubio Gorana Đuričkovića, zeta fudbalskog trenera Vladimira Petrovića Pižona, biće izručen Crnoj Gori, nakon što u Austriji bude završen postupak koji tamošnji pravosudni organi vode protiv njega zbog šverca droge, prenose podgoričke "Vijesti".

Zbog optužbi da je na šetalištu u Budvi sa umišljajem ubio Đuričkovića, Popoviću se pred podgoričkim Višim sudom sudi u odsusutvu. - Nadležni organi Austrije dozvolili su izručenje Srđana Popovića uz odložni uslov, što znači da će izručenje biti realizovano nakon završetka postupka koji se protiv njega vodi u Austriji - saopštili su iz kabineta ministra pravde Crne Gore Zorana Pažina.

Podsetimo, optužnicom Višeg tužilaštva, Popoviću se na teret stavlja krivično delo ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- Sa prostora stare puškarnice na zidinama Starog grada, Popović je iz automatske puške ispalio tri projektila u pravcu oštećenog, od kojih ga je jedan pogodio u grudni koš, nanoseći mu teške i po život opasne povrede. Đuričković je od jednog projektila preminuo na mestu, dok su ostala dva projektila pogodila zid ugostiteljskog objekta, nakon čega je okrivljeni sa unapred pripremljenim skuterom morem pobegao u pravcu opštine Kotor - objašnjavali su tada izvori crnogorskih medija.

Optuženi Banjalučanin, kako dodaju, u zatvoru u Gracu nalazi se od avgusta 2017, nakon što je u Austriji uhapšen zbog prodaje kokaina.

Kokainski rat

Đuričković četvrta žrtva

Đuričković je četvrta žrtva kokainskog rata koji među crnogorskim kriminalnim klanovima besni od 2014. godine. Serija likvidacija počela je ubistvom Gorana Radomana u Beogradu, iz čijeg stana u Valensiji je nestao tovar od 200 kilograma kokaina. Crnogorska policija zvanično je saopštila da su ubistva posledica sukoba dve kriminalne grupe iz Kotora. Indirektno su saopštavali da je krađa vrednog tovara uzrok krvavog uličnog rata između klanova koji su svojevremeno bili jedna ekipa. Prema podacima iz bezbednosnog sektora, kokain u Radomanovom stanu u toj španskoj luci sakrili su članovi "kavačkog klana", dok je on bio u zatvoru na Kubi.

Predosetio

Znao da je na spisku za likvidaciju

Prema ranijim pisanjima podgoričkih medija, Đuričković je znao šta mu se sprema, a da mu je život u opasnosti znala je i policija. - To se nedvosmisleno uočava iz iskaza koji je taj Budvanin dao nakon što je u aprilu 2015. godine u Budvi ubijen njegov kum Saša Marković. Đuričković je bio na spisku plaćenih ubica gotovo godinu dana, a istražitelji su uspeli da osujete prvi pokušaj njegove likvidacije hapšenjem Podgoričanina Aleksandra Markovića i Majkla Gregorija Ferarisa iz Johanesburga. Ipak, pet meseci nakon što su uhapšene osobe za koje se veruje da je trebalo da ga ubiju, likvidiran je ispred svog restorana - rekli su tada izvori.

Kurir.rs - B. T. - Foto: Saša Pavlić, Privatna аrhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track