VLASNICA NEGOTINSKOG DOMA ZA STARE ĆUTALA PRED SUDIJOM: Dobila pritvor od 30 dana, a preti joj 12 godina robije
Foto: Youtube Printscreen

žrtve korone

VLASNICA NEGOTINSKOG DOMA ZA STARE ĆUTALA PRED SUDIJOM: Dobila pritvor od 30 dana, a preti joj 12 godina robije

Crna Hronika -

Vlasnica Doma za stare "Radost" B. D. (61) koja se sumnjiči da je podstrekivala direktorku da ne prijavi da se korona virus pojavio u ovoj ustanovi, branila se ćutanjem u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Njoj se na teret stavlja krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi, za koje je zaprećena kazna i do 12 godina zatvora.

"Sumnja se da je Biljana D. podstrekivala direktorku Doma za stare "Radost" Branku P. da nadležnim zdravstvenim službama ne prijavi da su se kod korisnika Doma i pojedinih zaposlenih pojavili simptomi korona virusa, što je dovelo do širenja zaraze, koja je kasnije i potvrđena testiranjem", kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema nezvaničnim saznanjima, Biljana D. saslušana je juče u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, gde se branila ćutanjem. Njoj je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

U ovom domu virusom korona zaražene su 53 osobe, a preminulo je pet. Inače, uhapšena je i direktorka doma B. P. koja je negirala da je u periodu od 22. marta do 4. aprila primljeno novih desetoro korisnika, uprkos vanrednom stanju a za te ljude je tvrdila da nisu bili uvedeni u zvanične protokole doma.

(Kurir.rs/Telegraf/M. Brkić/Foto: Youtube Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track