UHAPŠENI SARADNICI PREDSEDNIKA OPŠTINE PREŠEVO: Javnu rasvetu plaćenu iz budžeta instalirali u restoran
Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović

zloupotreba

UHAPŠENI SARADNICI PREDSEDNIKA OPŠTINE PREŠEVO: Javnu rasvetu plaćenu iz budžeta instalirali u restoran

Crna Hronika -

NIŠ - U akciji hapšenja u četvrtak ujutru u Preševu uhapšeno je i nekoliko funkcionera te opštine. Prema nekoliko izvora, sumnja se da su umešani u zloupotrebu javnog novca tako što su javnu rasvetu plaćenu iz budžeta instalirali i u jedan restoran u vlasništvu jednog od uhapšenih.

Kako saznajemo, uhapšeni su saradnici predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija, navodi portal Bijanovačke.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir/T.S.

Policija je u saradnji sa niškim tužilaštvom za borbu protiv korupcije uhapsila osam osoba zbog sumnje da su malverzacijama prilikom izvođenja radova u Dečjem parku u Preševu za oko dva miliona dinara oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je nadzorni organ CIP iz Beograda M. K. (42), saopšteno je iz MUP-a.

Odgovorno lice privrednog društva Dim Enerdži iz Pirota D. M. (36), odgovorno lice za izvođenje radova P. P. (50) i odgovorno lice privrednog društva Tobler skele iz Preševa A. B. (43) uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni.

Policija je uhapsila i N. L. (33) stvarnog vlasnika privrednog društva B&L Planet iz Preševa, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, kao i članove komisije za javne nabavke opštine Preševo S. B. (45), I. A. (60) i P. M. (33), koji se terete za krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Sumnja se da su M. K, D. M. i P. P. overili dokumenta kojima se potvrđuje da je deo radova za osvetljenje u Dečjem parku bio izveden, iako radovi nisu realizovani, uprkos tome što je Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za taj posao isplatilo 1.512.110 dinara.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir/T.S.

Osumnjičeni S. B, I. A i P. M. se terete da su prošle godine sproveli javnu nabavku za izgradnju fontane u dečijem parku Preševo i izabrali za izvođače radova A. B. i N. L, iako su znali da je 2018. godine sprovedena javna nabavka za taj posao i zaključen ugovor sa izvođačem radova.

Kako se sumnja, A. B. i N. L. su za izvođenje prve faze radova na izgradnji fontane naplatili desetostruko veću cenu od cene iz projekta i prosečne tržišne cene, čime su oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu u iznosu oko 474.290 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi MUP.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track