PALI KRIJUMČARI IZ SRBIJE: Uzimali im po 3.800 evra da prebace migrante preko Hrvatske i Slovenije do Italije
Foto: Profimedia

migrantska kriza

PALI KRIJUMČARI IZ SRBIJE: Uzimali im po 3.800 evra da prebace migrante preko Hrvatske i Slovenije do Italije

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su tri osobe osumnjičene da su krijumčarili migrante preko Srbije, Hrvatske i Slovenije do Italije, saopštio je MUP.

"U saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su I. M. (1981), koji se sumnjiči da je organizator kriminalane grupe, G. S. (1978) i B. J. (1976). Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe migrantima, od januara do aprila ove godine, omogućavali nedozvoljen prelaz državne granice Srbije i Hrvatske", piše u saopštenju.

Policija sumnja da su osumnjičeni migrante skrivene u kamione ilegalno prebacivali u Hrvatsku, a potom im dalje omogućavali nedozvoljen tranzit preko Hrvatske i Slovenije do Italije, za šta su im uzimali do 3.800 evra po osobi.

Policija je prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu koje su koristili osumnjičeni pronašla i oduzela četiri pištolja, skraćenu lovačku pušku, dva automobila, šest mobilnih telefona i veću količinu novca.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Kurir.rs/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track