Najnovije vesti

MILIONSKI TOVAR DROGE NAMENJEN SRPSKOM KLANU OTKRIO NEOBIČAN POLICAJAC Test pokazao da u smesi nije droga, a onda ŠOK!
Foto: Printscreen Youtube

tone droge vredne su oko 260 miliona evra

MILIONSKI TOVAR DROGE NAMENJEN SRPSKOM KLANU OTKRIO NEOBIČAN POLICAJAC Test pokazao da u smesi nije droga, a onda ŠOK!

Crna Hronika

Skoro 5 tona kokaina zaplenjenih u Kolumbiji, prema nezvaničnim informacijama, bilo je namenjeno tržištu Srbije i Crne Gore, a sada su objavljeni i drugi detalji.

Kako pišu kolumbijski mediji, droga se nalazila u džakovima u dva kontejnera, a planirano je da pošiljka ode za Tursku.

Direktor policije Horhe Luis Ramirez rekao je da je kokain bio pomešan sa gumom u granulama.

- Prvi signal da se nešto dešava dao nam je naš pas Dora, koji je obučen da pronalazi narkotike. Iako je prvi preliminarni test pokazao da se u smesi ne nalazi droga, odlučeno je da se neki od uzoraka ipak pošalju na testiranje u laboratoriju u Kaliju. Tamo je utvrđeno da je reč o kokainu - objasnio je on.

1 / 6 Foto: Printscreen Youtube

Droga je bila smeštena u 1.733 džaka koji su već bili spremni za put u Tursku. Tamošnja policija sada je fokusirana na otkrivanje identiteta vlasnika pošiljke, koji je, kako navode, morao da angažuje veoma stručnog hemičara koji je uspeo da tako pomeša gumu i kokain.

U skladu sa tim, oni su sve informacije koje imaju podelili sa Europolom, kako bi tačno utvrdili gde je trebalo da odu ove tone droge, vredne oko 260 miliona evra.

Zaplenjeni tovar pet tona droge koji je danas otkrila policija u Kolumbiji, a koji je bio namenjen našem tržištu, imao je oznaku “CR7”, zaštitni znak slavnog fudbalera Kristijana Ronalda.

Podsetimo, tu istu oznaku je rumunska policija pronašla na tovaru kokaina, koji su navodno organizovale vođe škaljarskog i vranjskog klana. Tada su ti paketi imali šifre Kristijana Ronalda – “CR7”, ali i šifre čuvenih juvelirnica “Kartije”. Ispostavilo se da su oni deo tovara koji je u martu zaplenjen kada je transport kokaina iz Latinske Amerike u Evropu pošao po zlu.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...