DVA RADNIKA TEŠKO POVREĐENA U RUDNIKU ČUKARU PEKA: Mineru slomljena noga, rudaru stradala kičma
Ilustracija, Foto: Beta/RTB Bor grupa

nesreća

DVA RADNIKA TEŠKO POVREĐENA U RUDNIKU ČUKARU PEKA: Mineru slomljena noga, rudaru stradala kičma

Crna Hronika -

BOR - Dvojica radnika podizvođačke kineske firme"JCHX", koja obavlja poslove na projektu otvaranja rudnika "Čukaru Peki" kod Bora, povređena su jutros pred kraj treće smene, saznaje veb sajt istmedia.rs.

Kako saznaje ovaj sajt, povredjeni su srpski državljani, miner, koji je zadobio prelom noge, i pomoćnik rudara iz Bora kome je povređena kičma.

Nesreća se dogodila uoči miniranja niskopa budućeg rudnika, tako što je iz određenih cevi pod pritiskom istisnuto kamenje koje je povredilo radnike, rekao izvor.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta/RTB Bor grupa

Na lice mesta došla je ekipa hitne pomoći, a povređene radnike iznele su kolege. Došla je i rudarska inspekcija koja treba da utvrdi uzroke nesreće.

O težini povrede rudara novinari nisu mogli da dobiju informaciju u trijaži borske bolnice, jer je rečeno da niko nema ovlašćenja za to osim direktora, koji je bio nedostupan.

Ovaj portal saznaje da Boranin koji je povredjen nije smeo u to vreme da bude u rudniku, pa istraga treba da utvrdi ko mu je naložio da se spusti na mesto koje treba da bude minirano.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja