UBILA SE POZNATA DOKTORKA: Muž i sin našli je u kupatilu!  Ležala u lokvi krvi sa nožem pored tela
Foto: Kurir, Printscreen

Tuga: Tragedija u zgradi centru Beograda

UBILA SE POZNATA DOKTORKA: Muž i sin našli je u kupatilu! Ležala u lokvi krvi sa nožem pored tela

Crna Hronika -

Motiv nepoznat: Violeta Skorobać Ašanin (50) iz Beograda, svetski poznati plastični hirurg i vlasnica privatne klinike, izvršila je juče samoubistvo u svom stanu

Doktorka Violeta Skorobać Ašanin (50), poznati plastični hirurg i vlasnica provatne klinike, izvršila je juče samoubistvo u svom stanu u centru Beograda.

Tragedija se dogodila oko 12.30 časova u zgradi u Ulici kralja Milutina.

foto: Kurir

Zaključala se

- Doktorka je u stanu bila sa suprugom i sinom i rekla im je da ide do kupatila. Oni su posle nekog vremena primetili da je dugo nema. Vrata su bila zaključana, a ona se nije odazivala, pa su suprug i sin razvalili bravu. Kada su ušli u kupatilo zatekli su stravičnu scenu - doktorka je ležala u lokvi krvi sa nožem pored tela - kazao je naš izvor iz istrage: - Oni su pozvali policiju i Hitnu pomoć koje su došle na mesto tragedije, ali nesrećnoj lekarki spasa nije bilo, već je nasmrt iskrvarila.

Doktorka Skorobać Ašanin bila je jedan od najpoznatijih plastičnih hirurga u Srbiji, a privatnu praksu držala je 20 godina. - Nikome nije jasno zašto je žena koja je tako uspešna na svim poljima digla ruku na sebe - kaže izvor Kurira. Nakon uviđaja policije, u trenutku kada je iz zgrade izneto njeno telo, devojka koja je bila medu rodbinom počela je da vrišti i neutešno plače. Sin i suprug su zagrljeni i u suzama sve vreme stajali ispred zgrade.

Operisala i Kseniju Pajčin

Violeta je za vreme svoje bogate i uspešne karijere kao pacijente imala brojne dame sa naše javne scene. Navodno, neke od njih bile su i Goga Sekulić, Jelena Maćić, pokojna Ksenija Pajčin...

Doktorka Ašanin udata je za Dragana, brata od strica ubijenog Darka Ašanina, momka sa beogradskog asfalta koji je likvidiran u junu 1998. godine hicima ispaljenim iz automatskog oružja u bašti svog restorana u naselju Dedinje.

Ovako je govorila dr Ašanin

Verujem da je ljubav žuština života

Doktorka Ašanin bila je redovan sagovornik u brojnim stručnim emisijama i novinarskim tekstovima. - Verujem da je suština života ljubav. Ako imate u sebi samo tu emociju i sve svoje poteze svedete na nju, umora nema. Nema gorčine i frustracije. A svoju najveću ljubav u profesiji delim upravo sa svojim pacijentima, sa kojima stvaram jednu jaku emotivnu vezu. To je zapravo i najbolji deo mog posla, neprestana motivacija i ispunjenost, kada su moji pacijenti zadovoljni i srećni. Prema statistici najveći broj hirurga u svetu, ne samo plastičara, pogotovo žene, najčešće ostaju sami. Upravo zbog nerazumevanja i nedovoljno provedenog vremena sa partnerima, često dolazi do razilaženja - izjavila je svojevremeno Violeta.

Bogata biografija

*Violeta Ašanin bila je vlasnica poznate estetske bolnice na Vračaru, bila je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, predsednica Udruženja estetskih plastičnih hirurga Srbije *Plastičnom hirurgijom se bavila se 20 godina u privatnoj praksi, a usavršavala se na brojnim klinikama u insotranstvu *Bila je stručnjak je za uvećanje grudi, estetske operacije lica, abdominalnu hirurgiju i oblikovanje tela * Završila je studije na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a bila je zaposlena na Institutu Dedinje i na VMA * Bila je pokretač je inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomije uvede u redovni onkološki protokol, čime je omogućena besplatna intervencija svim ženama

Pevačica Ana Kokić šokirana

Violeta je bila divna žena

foto: Damir Dervišagić

Pevačica Ana Kokić kazala je za Kurir da je poznavala doktorku Ašanin. - Šokirana sam i mnogo mi je žao. Dugo je nisam videla, bar deset godina, a kod nje sam jednom otišla na konsultacije posle porođaja. Reč je o divnoj ženi i divnoj doktorki, koja mi je u tom trenutku ljudski objasnila da posle porođaja moram sebi da dozvolim da se telo vrati u normalu i da volim sebe, a mogla je samo da kaže koliko intervencija košta. Zbog nje nikada nisam uradila korekciju na telu. Veoma mi je žao - rekla nam je popularna pevačica.

Kurir.rs / Ekipa Kurira / Foto: diona, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track