MEDICINSKA SESTRA POGINULA PORED MAJKE I ĆERKE: Auto sleteo i prevrnuo se nekoliko puta! IZDAHNULA MAJCI NA RUKAMA
Foto: RINA

TEŠKA SAOBRAĆAJna nesreća TRAGEDIJA KOD VALJEVA

MEDICINSKA SESTRA POGINULA PORED MAJKE I ĆERKE: Auto sleteo i prevrnuo se nekoliko puta! IZDAHNULA MAJCI NA RUKAMA

Crna Hronika -

Mileva Jakovljević (41), medicinska sestra sa VMA i majka troje dece, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Gornjoj Grabovici kod Valjeva, sahranjena je juče u Meljaku, gde je živela s porodicom.

foto: Privatna Arhiva

Nesrećna žena nastradala je u nedelju kada je upravljajući automobilom "micubiši" sletela s puta, a njenu smrt gledale su ćerka (21) i majka, koje su bile u kolima. - Automobil se više puta prevrnuo. Žena je nastradala na mestu, dok devojka ima teže povrede, a baka lakše - kaže izvor iz istrage.

Devojka ispala

Nakon udesa Milevina ćerka je ispričala policajcima kako se nesreća dogodila. - Rekla je da je majka bila za volanom, da je ona sedela pozadi, a da je baka bila suvozač. Objasnila je da je Mileva tokom vožnje pričala s njima i da nije bila umorna. Iznenada je izgubila kontrolu nad autom i sletele su s puta. Tokom prevrtanja, ćerka je ispala, ali je bila svesna, dok su njene majka i baka ostale u olupini - prepričava izvor i dodaje da je devojka videla da njena majka mnogo krvari. Prema rečima sagovornika, vatrogasci su sekli "micubiši" kako bi izvukli žrtve.

- Milevina majka je gledala kako pokušavaju da joj spasu dete. Ona je, navodno, videvši da joj je glava natopljena krvlju, rekla: "Moja Mileva ovo neće preživeti". Izdahnula joj je pred očima - kaže izvor blizak porodici. Kako saznajemo, kobnog dana Mileva je krenula u Valjevo kod rođaka. - Trebalo je da krajem ovog meseca ode u Somaliju u mirovnu misiju Ujedinjenih nacija i da tamo ostane šest meseci. Bila je i na vežbama koje je morala da prođe kako bi konkurisala za misiju. U Valjevo je krenula najverovatnije da bi se pozdravila s rođacima pred put - rekao je prijatelj.

foto: Tamara Trajković

Htela u mirovnu misiju

Jakovljevićeva je godinama radila u Hitnoj službi na Vojnomedicinskoj akademiji, a od nje se na komemoraciji u toj zdravstvenoj ustanovi oprostio i načelnik Hitne službe dr Milan Jovanović. - Bila je posvećena poslu i odličan zdravstveni radnik. Radila je u vreme korone bez korišćenja slobodnih dana. Najmanje je vodila računa o sebi i nesebično se davala. Sve svoje znanje i vreme posvetila je pacijentima - rekao je dr Jovanović.

Komemoracija na VMA Bila je žena velikog srca

Povodom tragične smrti Mileve Jakovljević juče je na VMA održana komemoracija. - Znam da je pre svega bila žena velikog srca, dobra duša, uvek spremna da pomogne pacijentima, ali i kolegama. Bila je presrećna i ponosna kada je saznala da je kandidat za mirovnu misiju, ali ta želja joj se, nažalost, nije ostvarila. Odlaskom je ostavila prazninu u srcima njenih najmilijih, kao i kolega, koja se nikad neće i ne može popuniti. Ostaju sećanja na zajednički rad, druženje, priče i šale. Ostaju nam uspomene na jednu plemenitu ženu - rekao je u svom govoru na komemoraciji kolega Milentije Stanković.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto:ilustracija, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track