POGLEDAJTE NEVEROVATAN SNIMAK IZ HRVATSKE Dovodio pevačice iz SRBIJE da pevaju! Policija se ŠOKIRALA nakon upada u stan
Foto: YT/24sata

uhapšena kriminalna grupa

POGLEDAJTE NEVEROVATAN SNIMAK IZ HRVATSKE Dovodio pevačice iz SRBIJE da pevaju! Policija se ŠOKIRALA nakon upada u stan

Crna Hronika -

Nakon hapšenja kriminalne grupe u Hrvatskoj, objavljeni su novi detalji koji je povezuju sa Srbijom.

Desetočlana kriminalna grupa uhapšena u Hrvatskoj proteklih dana svoje delovanje širila je i na područje Srbije pošto je, kako su naveli, osumnjičeni vođa ove grupe kokain i druge narkotike nabavljao između ostalog i u Srbiji odakle ih je transportovao u Hrvatsku radi dalje preprodaje.

Kako se vidi na snimku koji je objavila policija, policajci su odmah nakon ulaska u stan na nadzornu kameru stavili rukavicu, a uhapšenima su lisice stavljene dok su bili u krevetu.

foto: YT/24sata

Hrvatski mediji danima unazad bruje o hapšenju desetočlane kriminalne grupe koju tamošnji Uskok tereti za zločinačko udruživanje i preprodaju droge na osječkom područu. Akcija se odigrala u ranim jutarnjim časovima u utorak, na više adresa u Osijeku.

- Rano jutros na području Osijeka počela je realizacija višemesečnog kriminalističkog istraživanja kojim se hapsi više osoba, a koje se dovodi u vezu s neovlašćenom proizvodnjom i prometom droga na širem području Osijeka - potvrdili su iz policije u utorak prepodne.

foto: YT/24sata

Kao vođa klana označen je D. K. (50) inače vlasnik jednog klupa u Osijeku, omiljenom mestu za izlazak mladih u kom gostuju pevači narodne muzike iz Srbije.

Lokal je i ranije bio česta meta policijskih pretresa i racija upravo zbog sumnje da se u njemu prodaje droga, a bio je i zatvaran.

Policija ga sumnjiči da je organizovao zločinačku organizaciju s ciljem nabavke i krijumčarenja droge iz susednih država pa i Srbije, kao i čuvanje za dalju preprodaju na ilegalnom tržištu.

Uhapšeno je još osam osoba starosti od 22 do 34 godine, a reč je uglavnom o preprodavcima koji su radili za vlasnika kluba.

Ova grupa osumnjičena je da je tokom prošle i ove godine na području Srbije i Hrvatske nabavljala razne vrste droga poput kokaina, marihuane i amfetamina, da bi je dalje krijumčarili do Osijeka gde su je skladištili, prepakivali u manja pakovanja a zatim prodavali.

Za dogovore oko prodaje i skladištenja droge koristili su ugostiteljski objekt u Osijeku. Pretragama je u nekretninama koje su koristili pronađeno i vatreno oružje te više komada raznih metaka.

U sredu je doneto rešenje o sprovođenju istrage protiv njih desetoro, a u jednomesečnom pritvoru našlo se šestoro osumnječnih.

Vlasnik kluba osumnjičen je da je sa svojim 33-godišnjim kolegom ugovarao šverc kokaina, MDMA, marihuane i amfetamina iz Srbije i drugih zemalja u okruženju.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track