Najnovije vesti

KRILI PARE U ČARAPAMA I DONJEM VEŠU: Srpski carinici zaplenili više od 100.000 evra! (FOTO)
Foto: Uprava Carina Srbije

NA PRElAZIMA PREŠEVO I GRADINA

KRILI PARE U ČARAPAMA I DONJEM VEŠU: Srpski carinici zaplenili više od 100.000 evra! (FOTO)

Crna Hronika

Iz dana u dan carinici u saradnji sa policijom nastavljaju da nižu uspehe u suzbijanju ilegalnog prenosa velikih svota novca preko granice.

U nekoliko slučajeva na prelazima Preševo i Gradina i danas je zaplenjeno preko 100.000 neprijavljenih evra.

Danas je na izlaznoj strani prelaza Preševo za detaljan pregled izdvojen "mercedes" nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par iz Severne Makedonije.

Mada su tvrdili da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave kod njih je pronađeno 60.000 neprijavljenih evra. Najpre je kod 61-godišnjeg muškarca u džepu pantalona pronađeno 12.000 evra, da bi potom ličnim pretresom i kod njegove 61-godišnje supruge u donjem vešu bilo pronađeno još 39.000 evra. Žena je u torbi imala još 9.000 evra.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po10.000 evra, dok je preostalih 40.000 evra zadržano do okončanja prekršajnog postupka pred sudom.

Prethodne večeri je prilikom detaljne kontrole automobila "volvo" čeških registarskih oznaka, kojim su putovala dovojica grčkih državljana, u prtljažniku pronađena putna torba sa 37.000 neprijavljenih evra. Vozaču (44) i njegovom saputniku vraćen je dozvoljeni iznos deviza, a preostalih 17.000 je zadržano do okončanja sudskog postupka.

Na izlaznoj strani prelaza Gradina za detaljnu kontrolu je danas oko podneva izdvojen "mercedes" nemačke registracije kojim je sam putovao 52-godišnji državljanin Turske. On je carinicima rekao da pored ličnog prtljaga ima oko 5.000 evra kod sebe, što je odmah i pokazao.

Međutim, carinici su tokom kontrole u jednoj od torbi pronašli jastučnicu sa čarapama koje su bile napunjene svežnjevima novčanica. Iz čarapa je izvađeno 55.000 evra.

Putniku je vraćen iznos od 10.000 evra koliko je moguće bez prijavljivanja preneti preko državne granice.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...