OTAC POGINULOG TINEJDŽERA SKRHAN OD BOLA: Ubio mi je sina! Njemu je uzeo život, a nama sreću PAVLE JE BIO DETE ANĐEO
Foto: Foto Jelena Rafailović

TUGA

OTAC POGINULOG TINEJDŽERA SKRHAN OD BOLA: Ubio mi je sina! Njemu je uzeo život, a nama sreću PAVLE JE BIO DETE ANĐEO

Crna Hronika -

Pavle Stanković (16) nastradao kada je na njega ogromnom brzinom na pešačkom prelazu kombijem naleteo Aleksandar M. (29), koji je preticao autobus

To je bilo dete anđeo! Mrava nikad nije zgazio. Bio je za primer. I taj vozač ga je ubio. Njemu je uzeo život, a nama sreću. U danu kada je poginuo nije imao ni 17 godina, trebalo je 10. jula da ih napuni.

Pavle Stanković
Pavle Stankovićfoto: Privatna Arhiva

Ovim rečima započinje razgovor za Kurir otac Pavla Stankovića (16), koga je kombijem, kako se sumnja, pregazio Aleksandar M. (29). Jeziva saobraćajna nesreća desila se u Ulici Georgija Ostrogorskog na Petlovom brdu u Beogradu u ponedeljak oko 21 sat, kada je vozač kombija, pretičući autobus, velikom brzinom naleteo na Stankovića, koji je prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu. Tinejdžer je od siline udarca odleteo nekoliko metara od pešačkog prelaza i pao na dva parkirana automobila. Preminuo je na mestu, a Aleksandru M. izmereno je 0,9 promila alkohola u krvi!

foto: Foto Jelena Rafailović

Zvao sina telefonom

Pavlov otac, koga smo danas zatekli na mestu tragedije, kaže da je kobne večeri zvao sina, ali da mu je telefon bio nedostupan.

- Kasnije sam saznao i zašto - rekao je otac. Žitelji Ulice Georgija Ostrogorskog kažu da su u ponedeljak oko 21 sat začuli udarac.

- Izašao sam da vidim šta se dešava. Ubrzo je stiglo mnogo policije, kombi je bio zaustavljen na oko 50 metara od pešačkog. Kombi je nosio telo nekoliko metara, sve do parkiranog automobila. Potom je udario i u kontejner i tu se zaustavio. Ne znam koliko je brzo vozio, ali pretpostavljam da ispod 80 kilometara na sat nije išao, možda je vozio čak i 100 na sat - kaže očevidac.

foto: Foto Jelena Rafailović

- 50 metara kombi prešao pa se zaustavio - 80 do 100 na sat brzina kojom se kretao kombi

Stradao blizu kuće

Kako dodaje, vozač kombija mu je posle nesreće delovao izgubljeno.

Vozač kombija Aleksandar M.
Vozač kombija Aleksandar M.foto: Privatna Arhiva

- Delovao je kao da je bio pijan ili drogiran, ili je bio u teškom stanju šoka. Jedan komšija kaže da je video kako udara glavom u volan kada se njegovo vozilo konačno zaustavilo i da je čuo kako vrišti i jauče. Nakon toga je, dok je trajao uviđaj, navodno šetao levo-desno i videli su ga kako jede nešto, valjda picu neku - priča očevidac.

Inače, Pavle Stanković živeo je nedaleko od mesta na kom je izgubio život.

- Nastradao je blizu kućnog praga, a vozač koji je skrivio nesreću takođe je iz ovog kraja - dodao je sagovornik.

Pavle Stanković, statista u seriji 'Crveni mesec'
Pavle Stanković, statista u seriji "Crveni mesec"foto: Privatna Arhiva

Bio multitalentovan, pevao u horu, bavio se glumom, bio u "Petnici"

Otac mladića, koji je bio učenik Srednje mašinske škole "Radoje Dakić", kaže da je bio dete kakvo roditelji mogu samo da požele.

- Bio je odličan učenik, učesnik Istraživačke stanice "Petnica", bio je na zimskom seminaru, a trebalo je da ide i na letnji. Bio je u đačkom parlamentu. Učestvovao je u horu, svirao tri instrumenta. Pravio je muziku i producirao je - priča otac i dodaje da je Pavle bio multitalentovan:

- Učestvovao je i na takmičenjima iz engleskog, biologije i geografije. Išao je i na takmičenje iz preduzetništva na srpskom, ali i na engleskom jeziku. Takođe, za 800 godina pravoslavlja dolazili su iz Sinoda, on je učestvovao i tu, glumio je Svetog Simeona. Voleo je i glumu. Bio je član Rakovačkog karnevala, s njima je putovao po Evropi.

Pavle Stanković u ulozi Svetog Simeona za 800 godina pravoslavlja
Pavle Stanković u ulozi Svetog Simeona za 800 godina pravoslavljafoto: Privatna Arhiva

Prijavili nestanak sina, mislili da je kidnapovan

Prijatelji bliski porodici kažu da su Pavlovi roditelji prijavili njegov nestanak kada se nije vratio kući u očekivano vreme.

- Pomislili su da je kidnapovan. Zvali su ga, ali se nije javljao. Šta čoveku drugo da padne na pamet, kad se zna da to dete poštuje sva pisana i nepisana pravila. Koliko znam, nisu odmah saznali za nesreću, jer Pavle nije imao ličnu kartu kod sebe - kaže prijatelj Stankovića.

foto: Foto Jelena Rafailović

Snimak s kamere:

1. Mladić počinje da prelazi ulicu kada se uverio da je bezbedno

2. Kada je prošao desnu kolovoznu traku, pogledao je da li ima nekoga u levoj

3. Tada je kombi ogromnom brzinom počeo da pretiče autobus u desnoj traci

4. Kombi udara mladića u levoj traci, traci za suprotni smer, i nosi ga nekoliko metara

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto:Jelena Rafailović, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track