NAPAO MAJKU, PA UHAPŠEN SA AUTOMATSKOM PUŠKOM: Mladić osuđen na godinu i po dana zatvora zbog oružja!
Foto: Profimedia

VIŠI SUD U POŽAREVCU

NAPAO MAJKU, PA UHAPŠEN SA AUTOMATSKOM PUŠKOM: Mladić osuđen na godinu i po dana zatvora zbog oružja!

Crna Hronika -

Viši sud u Požarevcu osudio je pravosnažno Aleksandra Jovića (33) iz Sirakova na godinu i po dana zatvora, zbog nelegalnog držanja i nošenja oružja.

Podsetimo, mladić je bio uhapšen u maju, zbog sumnje da je napao majku, a onda pobegao kod rođaka sa automatskom puškom u kojoj je bilo 14 metaka. Njega je rođak prijavio policiji, koja ga je odmah uhapsila i oduzela mu oružje.

- Jović je sklopio sporazum sa Višim tužilaštvom iz Požarevca koji je sud prihvatio i osuđen je na godinu i po dana zatvora. Građanima nije dozvoljeno da poseduju oružje koje je Jović imao kod sebe, a sumnja se i da je on nameravao da pušku sakrije u selu Ljubinje - kazao je izvor Kurira.

Inače, protiv Jovića se osim postupka pred Višim sudom, vodio i postupak za nasilje u porodici pred Osnovnim sudom u Velikom Gradištu.

- Jović je presudom Osnovnog suda 25. maja osuđen zbog nasilja u porodici na štetu majke i izrečena mu je kazna zatvora od osam meseci sa rokom provere od dve godine. Inače, i Jović, a i tužilaštvo su se odrekli prava na žalbu, pa je presuda postala pravnosnažna - dodao je naš sagovornik.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto: ilustracija Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja