ODBRANA O POKRETANJU NOVE ISTRAGE: Svedok-saradnik montira postupak Šariću!
Foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

advokat

ODBRANA O POKRETANJU NOVE ISTRAGE: Svedok-saradnik montira postupak Šariću!

Crna Hronika -

Advokat Dejan Lazarević tvrdi da je pokretanju novog postupka protiv Darka Šarića zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela, kao i ometanja i sprečavanja dokazivanja kumovao svedok-saradnik Nebojša Joksović, "koji pokušava da uz pomoć Specijalnog tužilaštva spase sebe od pokretanja postupka za pokušaj likvidacije".

Posle informacije da je policija pokrenula akciju "Ris", koju je Kurir ekskluzivno objavio, Lazarević tvrdi da je reč o "montiranom krivičnom postupku i da će dokazati da Šarić nije organizovao kriminalnu grupu niti vrši krivična dela". On tvrdi da je pozadina novog slučaja izjava D. R., koji je Joksovića optužio za pokušaj likvidacije.

- U službenoj belešci koja je sačinjena po izjavi koju je D. R. dao u SBPOK on tvrdi da ga je Joksović angažovao kako bi ubio Gorana Nikolaševića, uz predlog da "D. R. može i da nađe nekog iz Bosne, pa da se tako ubije Nikolašević" - kaže Lazarević i dodaje da je, prema njegovim saznanjima, D. R. pristao da ide na poligraf kako bi se utvrdila verodostojnost onoga što govori, ali da je "Specijalno tužilaštvo zastalo s daljim radom na ovom slučaju".

(Kurir.rs/J. S. foto Dado Đilas, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track