IVICA JE ŠETAO PSA KAD SE ZAČUO PUCANJ: Ljubimca upucao komšija, leš pronašen kako visi na drvetu u plastičnom džaku
Foto: Kurir/D.M.

užas

IVICA JE ŠETAO PSA KAD SE ZAČUO PUCANJ: Ljubimca upucao komšija, leš pronašen kako visi na drvetu u plastičnom džaku

Crna Hronika -

Nedelja je miran dan za odmor i šetnju. Tako je bilo i 05.jula oko 17 h u selu Suhi Dol kod Klisure u surduličkoj opštini, ali, dok je vodio svog dvogodišnjeg psa u šetnju Ivica Mitov nije ni pomišljao da će ostati bez ljubimca.

U susret mu je dolazio prijatelj a njegov pas je video mladu ženku kojoj je prišao.

- Odjednom sam čuo pucanj iz puške - setno je počeo svoju ispovest Ivica Mitov.

- Dok sam se okrenuo odjeknuo je još jedan. Moj pas, inače srpski trobojni gonič sa kojim sam išao u lov, ležao je u krvi, a da ne znam šta je bio razlog da ga neko ubije. Videlo se po putu perje od kokoške i sigurno je Boban Sotirov (80), koji je inače pucao, mislio da je pas napao njegovu živinu.

foto: Kurir/D.M.

Međutim, to nije bio razlog za ono što je uradio moj komšija.

Kako nam je rečeno incident je privukao pola sela koji su rezignirano reagovali u inače tihom selu.Telo psa je volšebno nestalo a ljudi su odmah o svemu obavestili stanicu policije u Surdulici. Uviđaj je odložen za sutradan. Oko ponoći između nedelje i ponedeljka tišinu noći je prolomio lavež nekog psa i Mitov je pošao u tom pravcu.

- Kad sam došao do mesta odakle je dopirao lavež video sam telo svog psa u najlonskom džaku kako visi na drvetu pored kojeg je stajala keruša koja se javila lavežom. Sutradan leša nije bilo na drvetu.Našli smo ga zahvaljujući keruši u komšijinom dvorištu gde je bio duboko zakopan. U prisustvu policije je izvršen uviđaj a komšija Sotirov je priznao delo.Oduzeta mu je lovačka puška a izvršena je i obdukcija veterinara iz Vladičinog Hana. - suznih očiju izgovorio je Ivica Mitov.

(Kurir.rs/D.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track