TURČIN SA NEMAČKIM PASOŠEM UHVAĆEN NA GRANICI: Srpski carinici mu pronašli veliku količinu para, a evo gde ih je krio
Foto: Uprava Carina Srbije

NIŠTA NE MOŽE DA IM PROMAKNE

TURČIN SA NEMAČKIM PASOŠEM UHVAĆEN NA GRANICI: Srpski carinici mu pronašli veliku količinu para, a evo gde ih je krio

Crna Hronika -

Carinici su na izlaznoj strani prelaza Gradina 10. jula 2020. godine sprečili još dva pokušaja prenošenja neprijavljenih deviza preko granice. Ovoga puta reč je o sumi od 15.000 evra, od koje se deo našao i u jednoj futroli za naočare.

Tokom prepodneva na red za izlaznu kontrolu pristigao je ''folksvagen amarok'' nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Nemačke, turske nacionalnosti putujući u društvu 18-godišnjeg sina.

foto: Uprava Carina Srbije

Kako su putnici na pitanje carinika odgovorili da nemaju ništa da prijave, kao i da kod sebe imaju svega oko 500 evra, službenici su odlučili da to provere detaljnim pregledom.

Ubrzo je utvrđeno da se u vozilu, kao i u džepu vozača nalazi ukupno 31.000 evra, od čega je 11.000 evra bilo sakriveno u futroli za naočare. Putnicima je vraćeno po 10.000 evra što je dozvoljeni iznos koji ne podleže prijavljivanju, dok je 11.000 evra privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

foto: Uprava Carina Srbije

Nedugo potom, na istom prelazu su se zatekla još dvojica putnika koji su mercedesom iz Nemačke putovala ka Turskoj.

Vozilom je upravljao 66-godišnji nemački državljanin turske nacionalnosti koji je carinicima rekao da je u penziji, te da je greškom sa sobom poneo više deviza nego što je planirao.

Carinici su, naime, utvrdili da obojica putnika kod sebe imaju po 10.000 evra, ali da se u džepu vozača nalazi još 4.000 evra koje nije prijavio.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track