ZAPLENA NA HORGOŠU: Carinici u dve akcije oduzeli skoro kilogram zlata FOTO
Foto: Carina Srbije

Sav otkriveni nakit biće poslat na veštačenje

ZAPLENA NA HORGOŠU: Carinici u dve akcije oduzeli skoro kilogram zlata FOTO

Crna Hronika -

Carinici su tokom proteklog vikenda u dva slučaja na prelazu Horgoš zaplenili gotovo kilogram zlatnog nakita, čija će vrednost biti naknadno procenjena.

Prvi prekršaj otkriven je 18. juna 2020. godine kada je za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojen "mercedes" holandskih registarskih oznaka.

foto: Carina Srbije

Njime su iz Roterdama ka Turskoj putovala dvojica holandskih državljana, koji su u razgovoru sa carinicima rekli da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, carinici su nakon toga, u farmerkama spakovanim u putnu torbu i u sefu koji se nalazio u prtljažniku, pronašli više od pola kilograma zlatnog nakita.

Кao vlasnik preko 70 ogrlica, narukvica, dukata i prstenja, prijavio se 44-godišnji vozač, koji je navodno vlasnik firme u Holandiji, koja se bavi održavanjem.

foto: Carina Srbije

Dan ranije je na istom prelazu, na ulazu u zemlju, pronađeno nešto više od 400 grama neprijavljenog zlatnog nakita prilikom detaljnog pregleda automobila "porše kajen“ nemačke registracije.

Njime je iz Nemačke ka svojoj zemlji putovala tročlana porodica turskih državljana, koji su takođe rekli da nemaju ništa za prijavljivanje. Nakon toga je u džepu jakne 62-godišnje žene pronađena kesica sa 36 komada različitog zlatnog nakita.

foto: Carina Srbije

Sav otkriveni nakit biće poslat na veštačenje, kako bi se precizno odredila njegova vrednost.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track