JEZIVO SVEDOČENJE KOMŠIJA IZ SURČINSKE: Zorica je kucala na vrata gola i opečena, spaljene kose TRAŽILA JE POMOĆ
Foto: Ana Paunković, Facebook Printscreen

živa zapaljena

JEZIVO SVEDOČENJE KOMŠIJA IZ SURČINSKE: Zorica je kucala na vrata gola i opečena, spaljene kose TRAŽILA JE POMOĆ

Crna Hronika -

"Zorica je kucala na naša vrata, a kad smo otvorili, šokirali smo se! Bila je gola, jer joj je garderoba izgorela, crvena od opekotina, spaljene kose. Tražila je pomoć. Nismo je prepoznali, pitali smo je kako se zove i tek kad je rekla Zorica, shvatili smo ko je".

foto: Facebook Printscreen

Preminula u bolnici

Ovako je za Kurir prepričao jezivu scenu Ž. S., komšija Zorice Kalinić (66), koju je 13. jula u Surčinskoj ulici u Beogradu živu spalio bivši partner Radomir B. (52). Zorica je od opekotina preminula 15. jula, a policija je uhapsila Radomira zbog sumnje da je počinio svirepo ubistva. Kako saznajemo, Zorica je imala opekotine na oko 50 odsto kože i 30 odsto tkiva.

- Kad je ušla kod mene, rekla je da ne zna ko ju je napao. Rekla je: "Upali me jedan čovek." Njeno zapomaganje niko nije čuo jer je u zgradi radila bušilica i bilo je bučno. Ne zna ni kako je sama uspela da se ugasi - kaže komšija i nastavlja:

- Mi smo odmah posumnjali na Radomira. On je povremeno dolazio kod nje, a upoznali su se preko Fejsbuka. Radio je na nekoj građevini, inače je iz Smedereva. Desetak dana pre napada ona mu je rekla da ne želi više da ga vidi. Žalila se da je mnogo pio, ali i da je napada. Hvatao ju je za vrat i davio. Nije htela da prijavi policiji jer je htela da prekine svaki kontakt s njim.

foto: Ana Paunković

Bila je prijatna

Ž. S. kaže da je Zorica kobnog jutra išla po penziju, a da ju je bivši momak verovatno vrebao.

- Jadna žena, bila je uvek prijatna. Ima sina i snaju - priča komšija.

foto: Facebook Printscreen

Sve isplanirao

Polio je litrom benzina

Osumnjičeni Radomir B. je, kako se sumnja, isplanirao zločin, a policija je u zgradi pronašla kanticu u kojoj je doneo benzin.

- Možda je oko litar benzina bilo u njoj. On je, kako sam saznao, došao kolima i čekao je da uđe u zgradu i tu je na ulazu zapalio - kaže komšija i dodaje da je saznao da ovo nije prvi put da je paljenjem benzina pokušavao da zaplaši žrtve.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto: Ana Paunković, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track