UKLETI VOZ: Usmrtio bračni par, a istog dana udario u druga kola! Za dlaku NOVA TRAGEDIJA
Foto: Kurir/ A. M.

CRNI DAN

UKLETI VOZ: Usmrtio bračni par, a istog dana udario u druga kola! Za dlaku NOVA TRAGEDIJA

Crna Hronika -

Voz koji se u subotu sudario sa automobilom "ford fokus", u kome su poginuli supružnici Nebojša (48) i Željka (39) Milosavljević iz Laćarka, a njihovo dvoje dece (11 i 8) povređeno, nekoliko sati kasnije ponovo je učestvovao u udesu!

foto: Facebook, Kurir/ A. M.

Podsetimo, bračni par Milosavljević poginuo je oko 11 sati, dok su se sa decom vraćali sa odmora u Banji Koviljači u Laćarak.

Samo nekoliko sati kasnije isti teretni voz sa 24 vagona u kompoziciji, koji se kretao od Rume prema Brasini na utovar, oko 17 sati sudario se sa "folksvagenom" kod lozničke "Viskoze". Upravljala je druga, izmenjena posada, a na svu sreću, u ovoj nezgodi nije bilo nastradalih.

foto: Kurir/T.Ilić

Izbegnuta tragedija

- Taj voz i ova deonica pruge kao da su prokleti! Kola su prelazila prugu i ista lokomotiva ih je zakačila samo po zadnjem delu. Za dlaku je izbegnuta još jedna tragedija - kaže izvor Kurira.

U kući Milosavljevića u Laćarku bol i tuga. Nesrećni roditelji još ne mogu da prihvate da su ostali bez sina i snaje.

- Svi smo van sebe, ne možemo da poverujemo da nam se ovo desilo. Nebojšini roditelji su u očajnom stanju, a da su ostali bez sina i snaje saznali su tek kasnije popodne, niko im nije ranije javio. Srećom, bar su deca dobro - kaže stric Nebojše Milosavljevića.

- Niko od nas ne zna šta se tačno dogodilo i kako je došlo do nesreće. Možda su se Nebojši kola ugasila nasred pruge, a možda je i mislio da može da pređe šine pre dolaska voza. Deca su prebačena u Beograd u bolnicu. Čuli smo da je isti voz kasnije imao još jedan sudar, očigledno je baksuzan - priča stric, očiju crvenih od suza, dok u dvorištu kuće sedi okupljena rodbina.

Danas sahrana

Sahrana stradalih Milosavljevića biće danas u 13 časova u Laćarku.

- Deca neće prisustvovati pogrebu - kratko su rekle komšije. Mašinovođa M. P. (46) iz sremskog sela Nikinci, koji je upravljao vozom, saslušan je pred tužiocem, ali je pušten da se brani sa slobode. On se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Komšije

Zla sudbina

Komšije Milosavljevića kažu da su se oni davno doselili sa Kosova.

- Školovani ljudi, dobri i čestiti. Sredili su novu kuću, trebalo je da se usele u nju, a eto šta se dogodilo. Nije mi jasno zašto je Nebojša iz Banje išao tim putem, on jeste kraći tamo preko Zminjaka, ali retko ko ide tuda. Sudbina valjda, šta li je. Kako će deca sada, ostaše tako mali siročići. Sam bog zna kakvu će traumu kroz život nositi - kaže komšija Slobodan Perić.

(Kurir.rs /J. Rafailović - T. Ilić/foto:Kurir,privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track