RASVETLJENO UBISTVO SAŠE KLIKOVCA (38) U PODGORICI: Uhapšen Marko Š. (29), sumnja se da je VOZIO UBICU!
Ilustracija, Foto: EPA/Boris Pejović

rat škaljaraca i kavčana

RASVETLJENO UBISTVO SAŠE KLIKOVCA (38) U PODGORICI: Uhapšen Marko Š. (29), sumnja se da je VOZIO UBICU!

Crna Hronika -

Crnogorska policija tvrdi da je rasvetlila ubistvo Podgoričanina Saše Klikovca, koji je likvidiran prošle subote u Zeti, saznaje Televizija Vijesti.

Istražitelji su identifikovali ubicu i tragaju za njim i uhapsili njegovog navodnog pomagača, a pronašli su i automobil koji je korišćen u zločinu.

Marko Š. (29) iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je prošle subote učestvovao u ubistvu Saše Klikovca (38).

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia/AFP/Savo Prelević

On se sumnjiči da je vozio ubicu, koji je takođe Podgoričanin, a čiji identitet u cilju dalje istrage, za sada nećemo objaviti i za kojim policija intenzivno traga.

Do Marka Š, kao jednog od osumnjičenih, službenici policijskog Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije došli su na osnovu dokaza koje su izuzeli iz "golfa", koji je korišćen u zločinu, a koji je u sredu popodne pronađen na planini Radovče, 40-ak kilometara od Podgorice.

Do automobila su došli na osnovu video zapisa izuzetih s kamera, kako onih postavljenih blizu mesta zločina, tako i onih na objektima koji vode ka Podgorici, a koje su registrovale ovo vozilo.

Na taj način istražitelji su utvrdili tačnu putanju, kuda je osumnjičeni pobegao "golfom" sa ubicom nakon što je on u Klikovca ispalio najmanje pet hitaca.

Naš sagovornik objašnjava da su istražitelji po pronalasku automobila izuzeli DNK profile, na osnovu kojih se došlo do osumnjičenih.

Podgoričanin je, nakon hapšenja, ističe isti sagovornik, priznao istražiteljima da je vozio ubicu.

Saša Klikovac ubijen je prošle subote nešto pre 10 sati ispred porodičnog restorana "Kod Crnogorca" u naselju Cijevna u Zeti.

Već tada, istražitelji su imali podatak da su u ubistvu učestvovale najmanje dve osobe od kojih je jedna upravljala vozilom, dok je druga u Klikovca, u trenutku dok je ulazio u svoj automobil, ispalila pet hitaca kalibra devet milimetara.

Klikovac nova žrtva krvavog rata škaljarskog i kavačkog klana Veruje se da je ovaj tridesetosmogodišnjak nova žrtva krvavog rata koji već šest godina traje između škaljarskog i kavačkog kriminalnog klana.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA/Boris Pejović

Naši sagovornici dodaju da se ispituje mogućnost da je ubistvo Klikovca osveta za pokušaj likvidacije 35-godišnjeg Podgoričanina Igora Krstovića, 28. januara ove godine u Zeti.

Napadači su tada sačekali Krstovića blizu njegove kuće u mestu Balijače i ispalile više od 20 hitaca u njega dok je bio u vozilu ali je uspio da preživi kišu metaka.

Njega policija operativno vodi kao člana škaljarskog klana dok se za pokušaj njegove likvidacije terete članovi zagoričke grupe, braća Radoslav i Vidoje Stanišić i Dragiša Bulatović, sa kojima je ubijeni Klikovac bio blizak a sama zagorička grupa bliska je kavačkom klanu.

(Kurir.rs/Blic, M.R.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track