STROGO POVERLJIVO! Smrt Nebojše Karana rešila ko je radio o glavi Stojketu! RASVETLJENA ENIGMA
Foto: politie.nl, Privatna Arhiva

Istraga

STROGO POVERLJIVO! Smrt Nebojše Karana rešila ko je radio o glavi Stojketu! RASVETLJENA ENIGMA

Crna Hronika -

Istraga o ubistvu Somborca Nebojše Karana (26) ima oznaku „strogo poverljivo” jer je inspektore odvela do „nasmejanog ubice” Čabe Dere (39) iz Čantavira i rešila atentat na navodnog vođu rakovičkog klana Nebojšu Stojkovića Stojketa (52) u Barseloni!

Kako se saznaje, inspektori su jurili Karanovog ubicu, a ujurili su da je crnogorski političar, koji je visoko pozicioniran u tamošnjem aktuelnom režimu, naručio atentat na navodnog vođu rakovičkog klana Nebojšu Stojkovića Stojketa (52), u avgustu 2017. u Barseloni, u Španiji.

Godinu i po dana od ubistva Nebojše Karana utvrđeno je da ga je Alen Cigler (41) iz Subotice, poznat javnosti po nadimku Čovek-mačka zbog čuvenog bekstva iz subotičkog zatvora, upoznao sa Čabom Derom i da mu je mladi Somborac zaista kratko vreme bio jatak. Međutim, definitivno je rasvetljeno da Čaba nije imao razloga da ga likvidira, već da su to uradili narko-dileri sa kojima je bio u dilu, jer se drznuo da ih zavrne za pare!

Nebojša Stojković Stojke
Nebojša Stojković Stojke

- Slučaj je bio toliko zamršen da je trebalo proveriti sve Karanove kontakte. Krenulo se maltene od nule. Utvrđeno je da je zaista poznavao Čabu Dera i to preko zajedničkog prijatelja Čoveka-mačke i da je „nasmejani ubica” jedno vreme boravio kod njega, u skloništima koja mu je pronalazio! Međutim, Čabini branioci su dostavili jake dokaze da on nije imao razloga da ubije Karana, a naknadno je utvrđeno da je u vreme njegovog ubistva bio na drugom mestu - kaže naš izvor upućen u ovaj slučaj i otkriva da je inspektorima trebalo puno vremena da pohvataju sve konce vezane za misteriozno ubistvo na salašu u Somboru, ali da su na kraju razmrsili sve Čabine akcije i saznali ko ga je poslao da puca na Stojketa.

foto: Printscreen

- Isplivao je detalj da je atentat naručio političar iz Crne Gore, i to ni manje ni više nego visokopozicionirani foteljaš aktuelnog režima, pa je upravo zbog toga ceo slučaj dodatno zakomplikovan! - navodi sagovornik.

Karan je misterizono nestao 9. februara 2019. godine, a nađen je mrtav 26. februara. Telo je našao meštanin salaškog naselja Obzir u bašti, pored puta Sombor-Subotica, sa dve rane od vatrenog oružja. Posle prve pretpostavke „da se zakačio sa opasnim ljudima”, objavljena je nezvanična infromacija da je pomagao Čabi da se sakrije posle brutalne likvidacije Nebojše Markovića (37) na Banovom brdu i da je navodno ubijen da ne bi otkrio detalje o štekovima plaćenog ubice. Međutim, na kraju se ispostavilo da je Čaba otišao svojim putem, a da se Karan zamerio lokalnim narko-dilerima.

Alen Cigler
Alen Cigler foto: Printscreen Prva TV

Čovek-mačka dobio nadimak posle bekstva

Policija je posle zločina na Banovom brdu uhapsila Alana Ciglera, poznatog po nadimku Čovek-mačka, zbog sumnje da je pomagao Čabi u likvidaciji Nebojše Markovića (38). Sumnja se da je Cigler dovezao Čabu belim „puntom” do mesta zločina i odvezao ga posle ubistva. Cigler je posle hapšenja navodno rekao policiji „da bi Čabu trebalo uhapsiti što pre, jer će sigurno ubiti još nekoga”. Cigler je posle jedne pljačke završio u subotičkom zatvoru odakle je uspeo da pobegne preko zida zbog čega je idobio nadimak Čovek-mačka.

(Kurir.rs / ALo, S.DŽ.S:)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track