OBUSTAVLJEN POSTUPAK PROTIV VUKOTIĆA: Nije pucao u kavčane u Kotoru! DOBRIČANIN: Mrtvog oca su mu klevetali
Foto: Printscreen/ Instagram

oglasila se ugledni beogradski advokat Zora Dobričanin Nikodinović

OBUSTAVLJEN POSTUPAK PROTIV VUKOTIĆA: Nije pucao u kavčane u Kotoru! DOBRIČANIN: Mrtvog oca su mu klevetali

Crna Hronika -

Neće odgovarati za tri ubistva

Viši sud u Podgorici obustavio je postupak protiv navodnog vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića (39), koji se protiv njega vodio zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva "kavčana" Vojina Stupara i Milša Radonjića 27. marta 2016. u Kotoru, saznaje Kurir.

Vukotić je, podsetimo, u pritvoru je bio od 8. februara kada je iz Srbije izručen Crnoj Gori zbog ovog postupka. Iz pritvora je pušten juče, a kako saznajemo, sud je danas doneo odluku da nema elemenata za dalje vođenje postupka protiv njega.

- Vukotić se sumnjičio da je sa Milićem Minjom Šakovićem i sada pokojnim Igorom Dedovićem pokušao da ubije dvojicu "kavčana". U svojoj odbrani tvrdio je da nema ništa sa tim događajem, kao i da u vreme pucnjave uopšte nije bio u Crnoj Gori. Tokom istrage, saslušani su i svedoci koji su potvrdili te njegove navode, kao i oštećeni, koji nisu prepoznali Vukotića kao osobu koja je pucala - objašnjava sagovornik Kurira na osnovu kojih dokaza je obustavljen postupak protiv Vukotića.

Vukotićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović za Kurir: Mrtvog oca su mu klevetali

Vukotćev branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović potvrdila je za Kurir da je istraga protiv njenog klijenta obustavljena i da su branioci primili odluke.

- Više tužilatvo u Podgorici obustavilo je istragu protiv Jovana Vukotića u predmetu u kom su ga teretili za pokušaj ubistva Stupara i Radonjića zbog kog predmeta je i ekstradiran iz Srbije i bio u pritvoru u Spužu do 28. jula, a pre toga u ekstradicionom pritvoru u Beogradu. Istraga je takođe obustavljena i u predmetu u kom su mu stavljali na teret pokušaj ubistva Tamare Zvicer - kaže Zora Dobričanin Nikodinović za Kurir.

foto: Zorana Jevtić

Ovim odlukama, kako Nikodinović dodaje Vukotić ne može da se raduje.

- Vukotić, kako mi kaže, ne može ni da se raduje nakon svega što mu se desilo, posebno zbog činjenice da mu je kum Igor Dedović ubijen dok je bio u bekstvu zbog istrage u vezi predmeta koji se odnosi na Radonjića i Stupara. Takođe, i kada mu je na kućnom pragu ubijen otac Vesko Vukotić, mnogi mediji su ga mrtvog klevetali pronoseći neistine da je "pokojni Vesko bio svedok kad mu je sin Jovan pucao na ženu - Tamaru Zvicer", što se takođe dokazalo kao neistina kroz istražni postupak. Sad kad je sve na osnovu dokaza jasno, da Jovan nema nikakve veze sa tim krivičnim delima, njega to više ne može ni da obraduje ali mu znači jer smo posle dugo vremena i mukotrpne borbe sa raznim podmetanjima i spinovima dokazali da je Jovan Vukotić govorio istinu kad je od početka tvrdko da on nema nikakve veze sa pokušajem ubistva Stupara, Radonjića niti Tamare Zvicer - kaže Zora Dobričann Nikodinović za Kurir i dodaje da kao advokat i branilac ovu odluku Višeg tužilaštva u Podrgorici smatra kao vrlo značajnu, "takoreći istorijsku"

(Kurir.rs/J. S. /foto Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track